ZBOG GLOBALNE PANDEMIJE

Ponovno odgođen 27. međunarodni festival malih scena u Rijeci

13.10.2020 u 17:25

Bionic
Reading

Ovogodišnji, 27. međunarodni festival malih scena, koji se trebao održati od 25. studenoga do 2. prosinca u Rijeci, otkazuje se zbog globalne pandemije

Festival se tradicionalno održava početkom svibnja, ali je zbog pandemije odgođen za kraj studenoga 2020. s istim programom i rasporedom.

Zbog razvoja situacije s pandemijom, u novom terminu neće se moći zadržati osnove festivalske koncepcije, priopćeno je.

Zbog pojačanih epidemioloških mjera radi sprječavanja zaraze koronavirusom, nije moguće osigurati jedan od osnovnih postulata Festivala - igranje na maloj sceni za manji broj gledatelja smještenih blizu glumaca, stoji u priopćenju organizatora, umjetničke organizacije HKD Teatar - Međunarodni festival malih scena.

Kako se ističe, upitan je i dolazak ansambala iz inozemstva, 'koji uvijek čine veći dio programa Festivala jer je bit manifestacije stavljanje domaćih dramskih produkcija u međunarodni kontekst'.

Organizator je odlučio ovogodišnji Festival u planiranom ili neznatno promijenjenom obliku natjecateljskog programa, u kojem je devet predstava kazališta iz Hrvatske, BiH, Srbije i Austrije, ponovno odgoditi za početak svibnja 2021.