NAGRADNJAČA

Poklanjamo vam knjigu 'Njeno ime: Aylin' - dobitnici

17.08.2011 u 09:55

Bionic
Reading

'Njeno ime: Aylin' uzbudljiv je roman o neobičnoj i hrabroj ženi koja se ne boji živjeti punim plućima i koja je zbog toga spremna rušiti brojne konvencije patrijarhalnog turskog društva, ali i onog američkog. Profil i tportal.hr ovom prilikom poklanjaju svojim čitateljima tri primjerka knjige

Zbog ljubavi, ali i da bi dokazala da je žena ravnopravna muškarcu u svim područjima ljudskog djelovanja, Aylin prihvaća i najteže životne izazove. Ayse Kulin napisala je roman koji je postao jedan od najvećih turskih bestselera – u toj je zemlji doživio više od 90 izdanja i prodan je u 500.000 primjeraka.

Ayse Kulin rođena je 1941. u Istanbulu. Završila je Američki ženski koledž, odsjek književnosti. Radila je kao urednica i dopisnica u mnogim dnevnicima i časopisima. Prvu knjigu 'Okreni lice prema suncu' objavila je 1984. Nakon toga redovito objavljuje i osvaja brojne turske književne nagrade. Njezini romani 'Njeno ime: Aylin' i 'Sevdalinka' bili su proglašeni romanima godine u Turskoj. Ayne Kulin je bosanskog porijekla, očeva obitelj doselila se u Tursku krajem 19. stoljeća.

Knjigu su osvojili:

Magdalena Pavošević
Irena Tratnjak
Lucija Habuš

Nagrade šaljemo poštom na kućnu adresu.