INTERVJU: DALIBOR MATANIĆ

Po cijeloj regiji tražio sam nasilnika

23.07.2010 u 08:00

Bionic
Reading

Da bi pronašao odgovarajućeg glumca za ulogu obiteljskog nasilnika, Dalibor Matanić tražio je među glumcima cijele regije, a rješenje je pronašao u Janku Popoviću Volariću, kojem je uloga u 'Majci asfalta' filmski debi

Novi film Dalibora Matanića 'Majka asfalta' premijerno je prikazan na Festivalu igranog filma u Puli. Prema riječima režisera, cilj mu je bio analizirati realnost koja nas okružuje i prikazati je kroz otuđenje na primjeru mlade zagrebačke obitelji.

Propitujući neodrživost klasičnog braka, licemjerje društva i obiteljsko nasilje, Matanić je, kako je to primijetila producentica filma Ankica Jurić Tilić, pokazao koliko su stanovnici Zagreba postali okrutniji i bez empatije za druge ljude. Scenarij koji supotpisuje s Tomislavom Zajecom, Matanić je napisao prema novinskom članku o ženi koja je morala spavati u automobilu kako bi se sklonila od nasilnog partnera.

'Kad se pročulo da radimo film o tom članku, počele su mi se javljati žene sa svojim monstruoznim i groznim pričama', rekao je Matanić u razgovoru za tportal. O filmu u kojem glavnu žensku ulogu igra Marija Škaričić, njezinog supruga Janko Popović Volarić, a čudnog zaštitara Krešimir Mikić, Matanić govori u videointervjuu: