U ZAGREBU

Plesna predstava 'Ephemerals' otvara Perforacije

16.09.2013 u 11:35

Perforacije

Izvor: Promo fotografije / Autor: FESTIVAL PERFORACIJE 2013

Bionic
Reading

Nakon gostovanja u Rijeci, Splitu i Dubrovniku, u utorak, 17. rujna, otvara se zagrebački segment Perforacija s premijernom izvedbom 'Ephemerals' Petre Zanki u 20 sati u Zagrebačkom plesnom centru

Program u Zagrebu festival Perforacije počinje premijerom po danu, a posljednji dan čak dvije - uz Petru Zanki, premijere imaju i Martina Nevistić, Bruno Isaković, Damir Bartold Indoš i Tanja Vrvilo, Room 100 Davor Sanvincenti.

Uz niz premijera, zastupljena su i međunarodna gostovanja – nakon što su braća Sinkauz u veljači boravila u Japanu, sada će vam u Zagrebu predstaviti 'work in progress' suradnje s mladom japanskom koreografskom zvijezdom Mikiko Kawamura na osnovi teksta Ivane Sajko. Također gostuju Gerald Kurdian iz Francuske s glazbenim performansom i australski plesač Matthew Day

U suradnji s međunarodnim think-tankom New Economics Foundationom iz Londona te Imagine 2020, mrežom organizacija na razini Europe, na jednodnevnoj konferenciji u Zagrebu, 20. rujna u SC-u raspravljat će se o mogućoj ulozi kulturnog sektora u procesu edukacije o klimatskim promjenama, uz gostovanja imena poput Stephena Reida iz britanskog vijeća Greenpeacea, a nakon cjelodnevne rasprave, na rasporedu je predah uz već poznatu Invazivnu večeru koja promovira gastronomski pristup kontroli invazivnih vrsta.

Nezaobilazna je na Perforacijama i Noć Performansa, koja se ove godine održala prvi put u Domu omladine u Splitu, a zagrebačkoj se publici, kao završna izvedba festivala i jedna od suradnji s Ganz novim festivalom, predstavlja tijekom noći 21. rujna, gdje će posjetitelji imati priliku prisustvovati nizu izvedbi u različitim prostorima Studentskog centra.