MALI ZELENI

Plan za bijeg: Pogledajte predstavu i poslušajte koncert u šumi na Sljemenu

21.06.2019 u 12:37

Bionic
Reading

Multimedijalna koliba u suradnji s ansamblom RadioTeatra najavljuje prvi dio godišnjeg ciklusa malih radiofonijskih izvedbi: '(mali zeleni) Plan za bijeg' koji će se održati 25. lipnja u šumi i na proplanku pored Planinarskog doma Risnjak na Sljemenu. Program će trajati od 13.30 do 20 sati i uključivati predstave, radionice, koncert(ić), čitanja i slušanja, za male od ranog popodneva, a za velike od prvih naznaka sumraka nadalje, stoji u najavi

U prvom ovogodišnjem izdanju ciklusa malih radiofonijskih izvedbi publika će moći pogledati predstave 'Drvo koje je pjevalo' o Violini i Violončelu Nine Bajsić, Hrvoja Korbara, Jasmine Bojić, Marije Šegvić i Stanislava Kovačića te 'Genkidu' Katarine Grgić i Matee Antunović, temeljene na poznatom 'Epu o Gilgamešu'.

Za mlađe generacije održat će se i dvije radionice: lutkarska, u kojoj će se zanimljive lutke izrađivati od recikliranih materijala i plodova šume i radiofonijska, u kojoj će polaznici istraživati izvore zvukova u sasvim običnim predmetima i pomoću njih kasnije svirati.

Vid Hribar i Nina Bajsić, zagrebački glazbeni duo, uljepšat će sljemenski suton svojim izvedbama u rasponu od 30-ih do 70-ih godina prošloga stoljeća. Uz to, bit će postavljena i zvučna instalacija 'Jezik ptica' nastala u zajedništvu Sande Hržić, Darka Rundeka & ansambla RadioTeatra a prema mističnoj perzijskoj poemi iz 12. stoljeća.

Cijelo događanje će zaokružiti ulomci iz romana Damira Karakaša 'Sjećanje šume' koje će uživo izvesti Janko Rakoš i Dino Brazzoduro. Dio je to projekta Čuj ovu knjigu u kojem se kroz objavljivanje audio knjiga i njihove izvedbe uživo želi probuditi uspavanu emociju slušanja.

Plan za bijeg je godišnji ciklus malih radiofonijskih izvedbi Multimedijalne kolibe u suradnji s ansamblom RadioTeatra iz Zagreba. Već šestu godinu zaredom pozivaju razne autore/ice i izvođače/ice da istražuju područje susreta radija i scenske izvedbe uživo u trajanju do 30 minuta, pod umjetničkim vodstvom Pavlice Bajsić Brazzoduro.