NAGRADNJAČE

Osvojite ulaznice za predstavu 'Živjet ćemo bolje'

21.03.2016 u 09:59

Bionic
Reading

U ovoj velikoj priči propituje se poznata Tolstojeva rečenica o sretnim i nesretnim obiteljima te se traži izlaz iz klišeja, a ZKM čitateljima tportala poklanja dvije ulaznice za predstavu

U predstavi, uz ansambl ZKM-a, nastupaju velika Neda Arnerić kojoj je ovo povratnička uloga na hrvatskim daskama te Damir Martinović Mrle iz Leta 3 koji je s Ivankom Mazurkijević skladao glazbu za predstavu.

Marinina je priča bolna, izgubila je (i vlastitom krivnjom) dijete te je spremna zbog toga podnositi posljedice. Lorena, njezina sestra, nosi svoje demone prošlosti kao obiteljsko nasljeđe, ali i demone sadašnjosti, a kao takva je obitelji nerazumljiva do mjere da ne znaju što bi s njom. Mama, koja je u međuvremenu postala 'Mater', pokušava ponovo postati mama, a svoj zadnji otpor pokazuje odlaskom u Italiju gdje se brine za dementne starce kao žena gastarbajterica. Baka (ili baba) već je davno začinila obiteljske odnose, a sada se u duhu svetice i mučenice prepušta brizi obitelji, doživljava trenutke lucidnosti u kojima piše roman (sentimentalne ljubavne priče u kakvima sama nikad nije sudjelovala, kao ni itko od njezinih) – i naravno zanovijeta. Otac je kopča prema stvarnosti, no u njoj se ocrtava rat iz kojeg se vratio izgubljen, premda su njegove kćeri upravo njegovo ratno izbivanje doživjele kao rijetki prostor vlastite slobode.

Prema nagrađivanom romanu 'Živjet ćemo bolje' Maje Hrgović
Redateljica: Senka Bulić
Glume: Katarina Bistrović Darvaš, Barbara Đurović, Milivoj Beader, Filip Nola, Petar Leventić, Damir Šaban, Nataša Dangubić, Neda Arnerić, Dajana Čuljak, Stipe Kostanić, Damir Martinović Mrle
Autori glazbe: Damir Martinović Mrle i Ivanka Mazurkijević
Koprodukcija: ZKM i Hotel Bulić

Ulaznicu za predstavu 'Živjet ćemo bolje' koja se održava u petak, 25. ožujka u ZKM-u osvojili su Jasminka Mihalinčić i Vanja Ciglec.
O preuzimanju nagrada dobitnici će biti obaviješteni putem e-maila.