TEATAR RUGANTINO

Osvojite ulaznice za predstavu 'Sirena i Viktorija'

11.03.2019 u 16:40

Bionic
Reading

Komedija 'Sirena i Viktorija', izvanredna predstava Teatra Rugantino s briljantnim glumcima - možete je pogledati 20. i 28. ožujka u Maloj dvorani Lisinski

Sirena i Viktorija topla je, pitka, duhovita i nimalo plošna predstava koja je unijela veliko osvježenje na zagrebačku kazališnu scenu

Sirena i Viktorija raskošna je komedija. Urnebesna komedija zabune, prije svega. Priča je jednostavna i temelji se na nizu komičnih nesporazuma: novopečena bogatašica Sirena odlučuje svojoj razvedenoj prijateljici i profesorici engleskog jezika Viktoriji priuštiti malo radosti u životu i preko oglasa joj naručuje 'pastuha koji ispunjava sve seksualne fantazije'. No u alkoholnoj izmaglici bira pogrešan broj i umjesto očekivanog predatora u stan joj stiže komičan i nimalo privlačan znanstvenik, koji preživljava šišajući foksterijere. Nakon što su u tom čudnom susretu naši junaci premostili predrasude, socijalne razlike i nepovjerenje te otkrili intimne karte, među njima se na kraju stvara neobično zajedništvo.

Premijerni dojmovi poznatih gledatelja o 'Sireni i Viktoriji':

Sanja Doležal, pjevačica i televizijska voditeljica: 'Sirena i Viktorija' izvanredna je predstava s briljantnim glumcima. Drago mi je da se krenulo u prikazivanje suvremenika, onog što je nama blisko, nekog tko super ocrtava kroz što prolaze tranzicijske zemlje. Svu nemoć i nesnalaženje u tim vremenima. Puno smijeha, ali i grča u želucu, dokaz je da se kroz komediju zabune gledatelj može držati prikovan za stolac cijelo vrijeme.

Jasna Bilušić, glumica i jazz pjevačica: Čisti užitak mi je bio gledati vrhunski napisan dramski komad Aleksandra Galina 'Sirena i Viktorija' u kojem briljiraju Gordana Gadžić i Dubravka Ostojić. Savršeno se nadopunjuju u duhovitim i na trenutke do suza komičnim kontrapunktima međusobne igre, ali istovremeno moćno i dirljivo otkrivaju tanane nijanse duboke nesreće vlastitih osamljenih bića.

Davor Dretar Drele, televizijski i radijski voditelj: Budući da se slabo razumijem u kazališnu kritiku, ne znam točno objasniti zašto mi se tako jako sviđa 'Sirena i Viktorija', ali mi je jasno k’o dan da ću svima preporučiti da pođu i pogledaju. Vjerojatno zato što jako sliči na život, čas je smiješna, čas ozbiljna, čas komična, a na trenutak i tragična. Ako su mene, starog mizantropa i pesimista, ugodno opustili, nasmijali i zabavili, zašto ne bi i vas? Od svega srca preporučujem pogledati 'Sirenu i Viktoriju', barem jednom, a dozvoljeno je i više puta.

Više o predstavi:

Rezervacije ulaznica i info: rugantino@rugantino.hr; 01/555-4848

Online prodaja ulaznica

AUTORSKI TIM

  • tekst: Aleksandar Galin
  • prijevod: Dubravka Ostojić
  • redatelj: Filip Grinvald
  • asistentica redatelja: Ana Vidović
  • glumci: Gordana Gadžić, Dubravka Ostojić, Mladen Vasary
  • scenografija: Dinka Jeričević
  • kostimografija: Mirjana Zagorec
  • dizajn svjetla: Saša Mondecar
  • vizualni identitet: Lara Orešković
  • fotografija: Ivan Buvinić
  • izvršna produkcija: Ana Vidović
  • PRODUKCIJA: TEATAR RUGANTINO
  • umjetnička ravnateljica: Gordana Gadžić

Predstava je realizirana uz financijsku podršku Gradskog ureda za kulturu i Ministarstva kulture Republike Hrvatske te u suradnji s KKD Vatroslav Lisinski i kazalištem KNAP.

Čitateljima tportala darujemo 3x2 ulaznice za izvedbe predstave 'Sirena i Viktorija' (20.3. i 28.3. , Lisinski Mala dvorana u 20 sati), a dobitnici su Natasa Zuljani (20.3.), Biserka Bilic (20.3.), Nives Mavrlja (20.3.), Maja Drmac (28.3.), Nevena Šimić (28.3.) i Tomislav Antolović (28.3.).