za djecu i odrasle

Osvojite ulaznice za predstavu 'I drvo je bilo sretno'

14.09.2023 u 17:48

Bionic
Reading

Predstava za djecu i odrasle od 7 do 87 godina

AUTORSKI TIM:

  • Režija: Rene Medvešek
  • Glazbu skladao: Krešimir Seletković
  • Izvođači - glazbenici/glumci: Davorka Horvat, Goran Jurković, Ivan Kovačić, Ivan Pavić, Damir Horvat
  • Scenski pokret: Jasna Čižmek Tarbuk
  • Kostimografija: Martina Karla Franić
  • Lutke: Tihana Mikša Perković

O PREDSTAVI:

Vijesti u zadnju minutu...

Danas je na rubu parka, iza onih zgrada što naslanjaju se jadna na drugu, stigao brzojav nerazumljivog sadržaja: Jeste li znali da je drvo korijenjem povezano sa Zemljinim srcem? Da je krošnjom povezano s nebom i zvijezdama? Ali i da je jedno Drvo vezano uz jednog Dječaka?

Kakvo je to drvo, pitate se? Nije ono ni po čemu neobično, ne razlikuje se od svoje drvovske braće i sestara. I ono pupa, njiše granama, sagiba se pred vjetrom i kišom, govori, pjeva, svira, a ponekad od veselja zatreperi rubovima listova ili mu se kora namreška pod teretom zabrinutih misli. Jer Drvo voli voljeti. Ukratko, želi baš sve kao i ostalo drveće. Pa tako i da bude voljeno. A kakav je taj dječak? O njemu ne znamo mnogo. Kažu da je i malen i velik... Željeli biste znati više? Onda je vrijeme da se krene na rub parka, s ovim brzojavom u ruci. Treba samo puhnuti prašinu i lišće s panja što tamo stoji. I čeka.

NAGRADE:

Nagrada stručnog ocjenjivačkog suda 19. SLUK-a

  • Krešimiru Seletkoviću za najbolju glazbu
  • Goranu Jurkoviću, Ivanu Kovačiću, Ivanu Paviću i Damiru Horvatu za animaciju i glumačku kreaciju

Naj, naj, naj festival Gradskog kazališta Žar ptica:

  • Nagradu za najbolji autorski koncept dobio je Rene Medvešek
  • Nagradu za najbolju glazbu dobio je Krešimir Seletković

IZ NOVINA:

'Rene Medvešek ponovno je oduševio sve generacije publike svojom najnovijom predstavom u Teatru EXIT.' Večernji list

'(...) predstava I drvo je bilo sretno napravljena je s ogromnim kazališnim znanjem, lucidnošću, preciznošću i talentom. '' Novi list ''Medvešek nam je i ovom predstavom podario još jednu malu kazališnu poslasticu (...)' Jutarnji list

'Iako posve uronjena u Medvešekov prepoznatljivi autorski rukopis, I drvo je bilo sretno ponovno nas iznenađuje lucidnom scenskom maštovitošću određenih dramaturško-redateljskih rješenja (...) svojom jednostavnošću uči nas najdubljim životnim istinama. Hvala cijeloj ekipi. Hvala Reneu (...)' Slobodna Dalmacija

Čitateljima tportala darujemo 1x2 ulaznice za predstavu 'I drvo je bilo sretno' (16.09.2023., subota 11:00, TEATAR EXIT (ILICA 208)), a dobitnik je Martina Market.