svijet izgubljenih opera

Osvojite ulaznice za koncert 'Opera perduta' u zagrebačkom HNK

27.05.2024 u 10:05

Bionic
Reading

U nedjelju, 2. lipnja 2024. u foajeu HNK-a u Zagrebu tri glazbenice izvest će arije i duete iz izgubljenih opera, opera koje do sada u Hrvatskoj nisu izvedene scenski u integralnoj verziji

Sopranistica Nela Šarić, mezzosopranistica Nera Gojanović i pijanistica Gordana Pavić izvest će na koncertu Opera perduta ulomke iz opera Gioachina Rossinija, Gaetana Donizettija, Charlesa Gounoda, Pietra Mascagnija i brojnih drugih. Saznaj više.

KUPI ULAZNICE

Iznimno je vrijedna zamisao da se na opernim koncertima izvode odlomci iz djela koja u nas nisu uopće izvođena ili ih se eventualno moglo čuti na nekom davnom gostovanju. Prigoda je to da se iz velikog opusa velikih skladatelja predstave i vrijedni odlomci iz njihovih, u nas, zapostavljenih djela, Marija Barbieri.

Sopranistica Nela Šarić magistrirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Cynthije Hansell Bakić te se usavršavala na Velškoj Međunarodnoj akademiji za glas kod renomiranoga verdijanskog tenora Dennisa O’Neilla i talijanske sopranistice Nuccie Focile. Radila je s brojnim istaknutima i priznatim glazbenicima uključujući Richarda Bonyngea i Dame Kiri Te Kanawu. U HNK-u u Splitu u stalnom je angažmanu kao solistica, a posebno se istaknula kao Violetta u Verdijevoj operi La Traviata. Aktivna je i u pedagoškom radu te je osnivačica i umjetnička voditeljica Glazbeno-scenskog studija Arija.

Mezzosopranistica Nera Gojanović studirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Snježane Bujanović Stanislav i u klasi primadone Nelli Manuilenko te je kao studentica ostvarila zapažene rezultate na brojnim natjecanjima. Kao predstavnica Hrvatske sudjelovala je u radu Svjetskog zbora na Tajvanu i Filipinima, a kao solistica sudjelovala je u opernim produkcijama u svim hrvatskim nacionalnim kazalištima te na Splitskom ljetu, Glazbenim večerima u sv. Donatu, Pasionskoj baštini, Danima kršćanske kulture i drugdje.

Pijanistica Gordana Pavić diplomirala je i završila poslijediplomski studij u klasi Jakše Zlatara na Muzičkoj akademiji u Zagrebu s najvišim ocjenama. Životni i profesionalni put nastavila je u Šibeniku gdje djeluje kao profesorica klavira u Glazbenoj školi Ivana Lukačića. U predanom pedagoškom radu bilježi zapažene uspjehe na prestižnim domaćim i inozemnim natjecanjima na kojima sa svojim učenicima osvaja brojne nagrade. Redovito koncertira solistički i u suradnji s drugim umjetnicima.

Čitateljima tportala darujemo 2 x 2 ulaznice za koncert 'Opera perduta' u zagrebačkom HNK (u nedjelju, 2. lipnja 2024.), a dobitnici su Maja Martinović i Zrinka Bebić.