NAGRADNJAČA

'Orašar' u Lisinskom

31.10.2012 u 10:53

Bionic
Reading

U Zagrebu, u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, 6. studenog, St. Petersburg Festival Ballet izvest će raskošnu baletnu predstavu 'Orašar', a mi smo za svoje čitatelje pripremili 2x2 ulaznice.

Stroga klasična elegancija, svježina dvadeset i prvog stoljeća, savršena plesna izvedba te raskošna scenografija epiteti su koji opisuju Rusku školu klasičnog baleta.
St. Petersburg Festival Ballet kombinira tradiciju i duh ruskog baleta, a visoka elegancija i gracioznost su ono što St. Petersburg Ballet čini drugačijim.Temelj St. Petersburg Balleta su vodeći petrogradski baletni umjetnici i baletni ansambli koji su nasljedstvo tradicije poznatog petrogradskog baleta.

'Orašar' je jedan od najpopularnijih baleta već više od jednog stoljeća. Veličanstvena glazba Čajkovskog donosi priču o Božićnoj zemlji bajki. Svake godine tijekom zimskih mjeseci brojne baletne kuće diljem svijeta izvode ovaj poznati balet. Za vrijeme blagdanske sezone i djeca i odrasli se jednako raduju prisustvovanju ovoj čarobnoj predstavi.
Ruska izreka koja opisuje ovaj balet glasi: 'Bolje jednom vidjeti, nego sto puta čuti'. Ovu predstavu se jednostavno mora vidjeti.

Prima balerine i baletani Suleymanova Guzel, Arkadis Zinovia, Gulsina Mavlukasova, dobitnici su mnogobrojnih nagrada. Baletni ansambl vodi umjetnički direktor Teregulov Shamil. Shamil je radio s najslavnijim plesačima današnjice kao što su Roman Rikin i Natalia Sologub.

Ulaznice za ovu čarobnu i bajkovitu večer u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog su u prodaji na blagajni KD Lisinski te online na www.ulaznice.hr

Po dvije ulaznice su osvojile:

Ivana Zlački
Margareta Gluhak