DRAMA U RIJEČKOM HNK-U

Oliver Frljić prijeti Nadi Matošević otkazom

05.01.2015 u 11:17

Bionic
Reading

Odgovarajući na optužbe da je utajila više od četiri milijuna kuna duga, bivša intendantica HNK-a Ivana pl. Zajca Nada Matošević Orešković ustvrdila je da joj je nova uprava prijetila otkazom, na što je sadašnji intendant Oliver Frljić od nje zatražio očitovanje i argumentaciju s dokazima ili svjedocima. Dokaze je dostavila Novom listu

Nada Matošević Orešković je u tekstu Novog lista pod naslovom 'Dug 'Zajca' je kumulativan i potpuno transparentan' navela kako dug nastao tijekom njezine intendanture ne prelazi osam posto jednog godišnjeg budžeta riječkog kazališta te da su za njega znali svi – od Kazališnog vijeća do Ureda gradonačelnika. Uz detaljno navođenje razloga stvaranja gubitaka, Matošević Orešković navodi kako je nakon miroljubive predaje upravljanja riječkim HNK-om prije isteka mandata protiv nje uslijedila lavina najbrutalnijih napada, zabrane rada i prijetnje otkazom.

Dopis Olivera Frljića u kojem je za tvrdnju da joj se prijetilo otkazom moli očitovanje te argumentaciju s dokazima ili svjedocima, bivša je intendantica riječkoga HNK-a dostavila Novom listu. Uz dopis je priložila i 'Upozorenje o kršenju obveza iz radnog odnosa i poziv na iznošenje pismene obrane' datiran 23. prosinca 2014. koji potpisuje Frljić, a koji joj je zamjerio to što je prilikom nedavne dodjele nagrada za najbolja ostvarenja medijskim djelatnicima podijelila pismo redatelja Krešimira Dolenčića s obrazloženjem njegova nedolaska u Rijeku.

U upozorenju je zatraženo da se u roku od tri dana pismeno očituje o tom događaju, nakon čega će uslijediti također pisana odluka poslodavca o daljnjem važenju ili mogućem otkazivanju Ugovora o radu.