13 imena

Odabrani polufinalisti književne nagrade Fric

02.11.2022 u 11:33

Bionic
Reading

U širi izbor Frica ušlo je 13 autora i autorica. Dobitniku ili dobitnici nagrade pripast će iznos od 75.000 kuna

Žiri nagrade radio je u sastavu Jagna Pogačnik, Igor Vikić, Tomislav Brlek, Čedo Prodanović, Dubravka Vrgoč, Hrvoje Klasić i Dragomira Majhen, a pročitali su ukupno šezdesetak za nagradu pristiglih knjiga prozne fikcije, objavljenih u razdoblju od srpnja 2021. do srpnja 2022. godine.

U širi izbor Frica ušlo je 13 autora i autorica: Amir Alagić (Ogledalo za krletku), Marija Andrijašević (Zemlja bez sutona), Magdalena Blažević (U kasno ljeto), Goran Ferčec (O životu radnice krajem dvadeset stoljeća), Miljenko Jergović (Trojica za Kartal), Namik Kabil (Yesterday), Đorđe Matić (Niotkud s ljubavlju), Elvedin Nezirović (Ono o čemu se ne može govoriti), Ivica Prtenjača (Sine, idemo kući), Borivoj Radaković (Ne plači, dušo), Adnan Repeša (Iza šutnje su planine), Dalibor Šimpraga (Izvještaj o generaciji) i Martina Vidaić (Stjenice).

Nagradu Fric i ove godine organizira tjednik Express, a dobitniku ili dobitnici nagrade pripast će iznos od 75.000 kuna.

Zadnjeg dana književne manifestacije Sa(n)jam knjige u Puli javnosti će biti predočeni rezultati glasanja za uži izbor, između kojih će se odabrati pobjednik, poručuje organizator nagrade.