ZABAVNI ŽIVUĆI MRTVACI

Noć vještica provedite uz knjige o zombijima

31.10.2013 u 15:12

Bionic
Reading

Ne postoji bolje vrijeme od Noći vještica za čitanje romana o zombijima. Margaret Atwood nedavno je zajedno s britanskom spisateljicom Naomi Alderman napisala roman 'The Happy Zombie Sunrise Home' koji je objavljen na društvenoj mreži za pisce i ljubitelje književnosti Wattpad: oni su objavili popis njihovih najboljih priča o živućim mrtvacima, od 'standardnih' žderača mozgova do postapokaliptičnog pakla na zemlji

100 Days in Deadland
Dvoje preživjelih 'veterana' zombie najezde, putuju kroz devet krugova pakla te ubrzo spoznaju da se nigdje ne mogu sakriti od živih mrtvaca ili preostalih ljudi koji predstavljaju nasilni i nakaradni ostatak čovječanstva.

Eva Wilde vs the Zombie Apocalypse
Virus se raširio cijelom Australijom pretvarajući nekoć bogat krajolik u pustopoljinu kojom su zavladali zombiji gladni ljudskog mesa. Eva i njezini prijatelji čine sve što je potrebno da prežive, a to 'sve' uključuje puno masakra i skrivanja.

World War Zed
Popularna knjiga Maxa Brooksa koja je doživjela i filmsku adaptaciju s Bradom Pittom u glavnoj ulozi. Knjiga donosi priče preživjelih sa raznih strana planeta, koji povezuju djeliće mozaika i objašnjavaju kako je započela globalna epidemija živućih mrtvaca. Postupno se povezuju u obnavljanju uništenog svijeta.

Paraplegic Zombie Slayer
U postapokaliptičnoj bijedi glavni junak romana Georgy Founder već se suočio s gubitkom supruge, kćerke i pomirio se se s time da je ostao invalid. Ipak se odlučuje boriti kako bi preživjelim sinovima osigurao budućnost u kojoj će ponovno biti vrijedno živjeti.



The Happy Zombie Sunrise Home

Okie ima 15 godina, živi u New Yorku i ima tipične teen probleme. Stvari se naglo pogoršavaju u trenutku kad se njena mama pretvara u zombija i ubija te pojede njenog tatu.
Okie's fifteen. Njezina baka Clio živi u Torontu, ali od zombi apokalipse Toronto je postao teže dostupan.

The Zombie Prophecies - Part I - First Light
Nakon što je Donovana ugrizao i zarazio zombi, njegov dečko Jasper laže i skriva tu činjenicu kako bi ga zaštitio. Pitanje je zna li Jasper više nego što otkriva ili je samo očajnički zaljubljen. Zombiji, čudovišta, tajne i laži: nitko nije siguran u ovom kompleksnom romanu punom akcije i zanimljivih likova.

Zombies Don't Swim
Roman za mlađu publiku koji miješa romansu i horor, napisala je Rusty Fischer. 'Viv nije bila sigurna sviđa li joj se novi zombi čistač bazena, sve dok joj se nije približio', stoji u opisu romana.

My GF Is a Zombie Hooker
Upravo kao što i sam naslov romana Jacka Gallowa sugerira, priča se vrti oko Jackova šoka nakon što otkriva da je njegova djevojka zapravo - zombi prostitutka.