MUZEJI I SPORT

Noć muzeja 2018. i u Dječjem vrtiću 'Šegrt Hlapić'

17.01.2018 u 09:35

Bionic
Reading

Hrvatsko muzejsko društvo u suradnji s brojnim hrvatskim muzejima i drugim baštinskim institucijama, u petak 26. siječnja 2018. godine, od 18.00 do 01. sat po trinaesti put, organizira manifestaciju Noć muzeja. Okvirna tema ovogodišnje Noći muzeja je Muzeji i sport

Dječji vrtić 'Šegrt Hlapić' u Noći muzeja svojim velikim, a posebno malim posjetiteljima priprema bogati program koji prikazuje snažnu vezu vrtića, sporta i umjetnosti.

Izložba dječjih likovnih radova te sportskih rekvizita koje su djeca izradila zajedno sa svojim odgojiteljima uz umjetnički doživljaj nudi i edukativni sadržaj kroz koji će posjetitelji moći naučiti ponešto o sportskim rekvizitima, povijesti sporta, sportu općenito.

Kroz interaktivne radionice naši najmlađi posjetitelji moći će se iskušati u izradi tradicionalnih sportskih rekvizita koje će potom moći i iskušati u tradicionalnim sportskim igrama koje ćemo zajedno igrati u radionici '3...2...1...kreni'.

 Za one, koji pokazuju više afiniteta prema likovnom stvaralaštvu tu je radionica 'Stvaramo umjetnost pokretom i svjetlom' - stvaramo umjetnost različitim materijalima na svjetlosnim pločama i svjetlosnim stolovima.

Nakon svih ovih aktivnosti posjetitelji mogu uživati u pričama o sportu u našoj vrtićkoj knjižnici uz goste iznenadjenja ili se pak opustiti u 'Čarobnoj senzornoj sobi'. I za kraj, tu je okrijepa za za tijelo - degustacija zdrave vrtićke prehrane uz koju će se moći pogledati videoprojekcija sportskih aktivnosti u vrtiću.

Našu priču zaokružit ćemo 'Hlapićevim vremeplovom' koji prikazuje naše desetogodišnje putovanje do vrtića kakav smo danas - zbog djeteta i za dijete!

Program i sadržaj:

  • 'Dijete i sport' - Izložba dječjih likovnih radova te sportskih rekvizita koje su izradili djeca i njihovi odgojitelji uz edukativni sadržaj kroz koji će posjetitelji moći naučiti neke zanimljive činjenice o sportskim rekvizitima, sportu općenito. Dio izložbe posvećen je i obiteljskim fotografijama naše djece snimljenim u sportskim aktivnostima.
  • '3…2…1..kreni' - Igraonica za djecu u kojoj ćemo zajedno igrati tradicionalne sportske igre (golf).
  • 'Starinski sportski rekviziti' - Radionica za djecu u kojoj će se od pedagoški neoblikovanog materijala izrađivati starinski sportski rekviziti koje će djeca imati priliku i isprobati u zajedničkoj igri.
  • 'Čarobna soba' - Posjetitelji će moći posjetiti našu senzornu sobu (Snoozelen) uz kratki vođeni program.
  • 'Zimsko olimpijsko selo' - Radionica izrade figurica sportaša za veliku maketu zimskog olimpijskog sela.
  • 'Stvaramo umjetnost pokretom i svjetlom' - Pomoću različitih materijala djeca mogu eksperimentirati stvarajući slike na svjetlosnim stolovima i svjetlosnim pločama.
  • 'Pričaj mi o sportu' - Priče o sportu u prostoru vrtićke knjižnice uz goste iznenađenja!
  • 'U zdravom tijelu – zdrava hrana' - Degustacija zdrave vrtićke prehrane na kojoj će posjetitelji moći naučiti ponešto o zdravoj prehrani te ponijeti kući recepte koje mogu i sami isprobati.
  • 'Sport u našem vrtiću' - Videoprojekcija fotografija i video snimaka koje prikazuju sportske aktivnosti u vrtiću.
  • 'Hlapićev vremeplov' - Prikaz desetogodišnjeg rada Dječjeg vrtića 'Šegrt Hlapić'.