STARLETA TUŽI SAJAM I PULS

Nives zbog Kiklopa traži 550 tisuća kuna

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 12.02.2009 15:55
  • Objavljeno 12.02.2009 u 15:50
nives celzijus

nives celzijus

Izvor: tportal.hr / Autor: arhiva

Nives Celzijus i njezin izdavač Premier media d.o.o. iz Zagreba podnijeli su tužbu zagrebačkom Općinskom sudu protiv direktorice Sajma knjige u Istri Magdalene Vodopije i Agencije Puls od kojih traže 550 tisuća kuna zbog nedodjeljivanja nagrade Kiklop u kategoriji Hit godine

Inzistiraju na dodjeli nagrade Kiklop za Hit godine za najprodavaniji roman, na javnom obznanjivanju te dodjele i naknadi materijalnih i nematerijalnih troškova u iznosu od 550.000 kuna, prenosi Jutarnji list kojem je podatak potvrdila odvjetnica Tatjana Šijan iz zajedničkog zagrebačkog odvjetničkog ureda Veljka Miljevića i Gorane Miljević, koji zastupaju interese tužitelja.

Menadžerica Nives Celzijus i predstavnica izdavačke kuće Premier media d.o.o, Ines Mehremić ističe da su nakon neuspjelog pokušaja mirnog i dogovornog rješavanja nastalog problema koji su ponudili Sajmu knjige u Istri, te njihovom zastupniku, pulskom odvjetniku Rudolfu Frančuli, bili primorani tužbom zatražiti zadovoljštinu zbog nanesene štete autorici knjige i izdavačkoj kući, navodi se u Jutarnjem.

Mehremić smatra nedopustivim da direktorica Sajma knjige u Istri Magdalena Vodopija navodi kako je iz moralnih razloga osobno odlučila uskratiti ovu nagradu koja pripada autorici 'Gole istine' Nives Zeljković, pritom se vadeći, zaključuje ona, na navodni nedostatak pokazatelja o čitanosti knjige. Magdalena Vodopija, koja nije dobila tekst tužbe, najavila je svoje očitovanje tek po njezinu primitku.

Njezin odvjetnik Rudolf Frančula nije upoznat ni s podizanjem tužbe, niti s njezinim sadržajem. Javnosti će se obratiti tek kad dobiju tužbu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi