HELIKOPTEROM ILI?

Nives kreće u Pulu po Kiklopa

09.12.2008 u 16:02

Bionic
Reading

Dan uoči dodjele književne nagrade Kiklop i nakon ostavke člana Upravnog odbora nagrade Krešimira Nemeca, oglasila se Nives Celzijus, autorica potencijalno najprodavanije 'Gole istine'

'Izuzetno cijenim i poštujem instituciju međunarodnog sajma knjiga u Puli i doista mi je čast što mnogi medijski i književni krugovi smatraju da bih ja trebala biti među nagrađenima', izjavila je Nives Celzijus na upit o nagradi Kiklop.

Medijski napisi o tome da će Nives Celzijus dobiti knjižnu nagradu Kiklop za hit godine – koji se dodjeljuje autoru najprodavanije knjige u Hrvatskoj, a prema rezultatima Pulsovog istraživanja – ponukali su profesora Krešimira Nemeca da podnese ostavku na mjesto člana Upravnog odbora nagrade Kiklop.

Nemec je za Hrvatski radio izjavio da je Upravni odbor trebao poslužiti tek kao formalno pokriće za dodjelu nagrade čiji je dobitnik nekim medijima već danima unaprijed poznat.

U iščekivanju reakcije i pojašnjenja koje bi tijekom dana javnosti trebala dati direktorica sajma Sa(n)jam knjige u Puli Magdalena Vodopija, inicijativu je preuzela potencijalna hitmejkerica, ovog puta u knjižnom fahu, Nives Celzijus. Svoje priopćenje zaključila je riječima:

'Ništa drugo ne mogu reći dok se ne održi sama dodjela nagrada.'

Kako je poznato, Nives kreće za Pulu po nagradu za koju ona i njezina PR agencija vjeruju da je 'ide', no kojim prijevoznim sredstvom stiže autorica 'Gole istine', koja je na zadnju promociju spota sletjela helikopterom, ostalo je nepoznato.