MILA ELEGOVIĆ O NOVOJ PREDSTAVI

Nećemo se skinuti, ali ćemo ogoliti žensku dušu

29.09.2009 u 15:24

Bionic
Reading

Premijera predstave 'Dobro tijelo' spisateljice Eve Ensler bit će izvedena 2. listopada u Histrionskom domu, a glavne uloge u predstavi tumače Sanja Vejnović, Mila Elegović i Dubravka Crnojević-Carić

Poput 'Vagininih monologa', poznatog komada Eve Ensler, prevedenog na 45 jezika i izvođenog u više od 130 zemalja, i ovoga puta riječ je o angažiranom, gotovo aktivističkom tekstu koji kroz svakodnevne teme prodire u srž ljudskog postojanja.

Dubravka Crnojević-Carić režiserka je i dramaturginja predstave. Tumači dvije muške figure, a kazala je da ju je tekst privukao zbog vječnih tema kojima se bavi, a koje se, više nego svake suvremene žene, tiču svakog ljudskog bića.

Krenuvši od priče o teretani, traka za depiliranje, brijača, samodiscipline, plastičnih operacija i stalne preokupacije usavršavanjem tijela, postepeno se otvaraju zone o kojima se rijetko govori, zone gnjeva i nanesenih rana koje na svačijem tijelu ostavljaju tragove. Upravo ideju o tijelu koje pamti i koje egzistira kao svojevrsna mreža i arhiv svih proživljenih događaja Crnojević-Carić smatra najzanimljivijom.

'Ensler nam otkriva putovanje u unutarnje svjetove i spoznaju da kaos koji nas okružuje treba prihvatiti kao harmoniju', zaključila je.

Sanja Vejnović
, izvršna producentica djela, tumači ulogu autorice Eve Ensler koja u toku predstave prolazi svojevrsnu metamorfozu, sazrijeva i mijenja se te je zbog toga riječ o prilično zahtjevnoj glumačkoj roli, kazala je.

'Nećemo se skinuti gole, ali ćemo u predstavi ogoliti žensku dušu', poručila je glumica Mila Elegović. Elegović je posebno zadovoljna vlastitom ulogom osnivačice magazina Cosmopolitan, ponajprije zbog toga što propagira geslo: 'Budite singl, budite sretni, pa unutar vlastita četiri zida lupajte glavom.'