visualia u puli

Najveći hrvatski festival svjetla ove godine organizira i noćni svjetlosni maraton

15.09.2017 u 09:44

Bionic
Reading

Na najvećem hrvatskom festivalu svjetla 'Visualia', koji se peti put održava u Puli, ove godine od 21. do 23. rujna, sa svjetlosnim instalacijama nastupit će domaći i strani umjetnici, svjetski poznati performeri, a zatvorit će ga noćna utrka Xice

Direktorica Turističke zajednice grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj podsjetila je da je 'Visualia' 2013. počela predstavljati suvremene radove na području audiovizualne umjetnosti i novih tehnologija. Istaknula je da taj festival nudi inovativne sadržaje i kako se svake godine na njemu predstavlja sve više domaćih i stranih umjetnika.

  • +13
Visualia Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

'Sadržaj festivalskog programa prezentira se kroz 2D & 3D videomapping, svjetlosne i interaktivne instalacije, svjetlosne predstave i performanse, svjetlosne i interaktivne izložbe te edukativne radionice VisuaLab', rekla je Cinkopan Korotaj.

Direktor tog festivala Marko Bolković rekao je kako će Puljani i svi posjetitelji tri dana uživati u nastupima svjetski poznatih performera, a bit će i novih umjetničkih instalacija domaćih i stranih umjetnika.

'Najveće uzbuđenje zasigurno će potaknuti nastupi najpoznatijih britanskih izvođača koji u Pulu dolaze drugi put. Posebnost ovogodišnjeg 'Visualia' festivala je održavanje svjetlosne noćne utrke Xice, koja će 23. rujna premijerno zatvoriti trodnevne festivalske događaje', istaknuo je Bolković i dodao kako će svim sudionicima pulska Xica pružiti jedinstven doživljaj trčanja kroz Pulu, upotpunjen noćnim vizurama grada i festivalskim identitetom.