autori 'gazde'

Najavljene su besplatne filmske radionice za mlade u Petrinji, Glini i Sisku, vodit će ih Dario Juričan i Saša Paparella

06.12.2021 u 12:13

Bionic
Reading

Radionica je namijenjena srednjoškolcima i mladima sa i bez iskustva u području filma, a održat će se tijekom mjeseca prosinca

Hrvatski centar za istraživačko novinarstvo i slobodu medija u prosincu organizira besplatne filmske radionice za srednjoškolce i mlade u Petrinji, Glini i Sisku, a vodit će ih Dario Juričan i Saša Paparella, autori dugometražnog serijala 'Gazda'.

Radionica je namijenjena srednjoškolcima i mladima sa i bez iskustva u području filma, a na svaku radionicu prima se maksimalno osam polaznika.

Prednost će, ističu organizatori, imati oni koji se prvi jave. Prijave se primaju do početka radionice ili do popunjenja mjesta, na ovoj poveznici.

Radionice kreću 18. prosinca u Glini i Petrinji te 19. prosinca u Sisku.

Početna snimanja bit će u predavaonici i svodit će se na ilustrativne primjere koji će se teoretski obrađivali, a nakon toga sudionici će sami odabrati najbolji scenarij i od njega napraviti film.

Polaznici će proći sva zanimanja unutar filmske ekipe: scenarist, režiser, 1. asistent, snimatelj, skripter, mikroman, montažer.

Na radionici će se demonstrirati rad s najsuvremenijom opremom za snimanje te obradu slike i zvuka: HD kamera, usmjereni mikrofoni, profi mikseta, snimač zvuka te rad u digitalnoj montaži.

Posebna pažnja poklonit će se scenariju, za koji će biti izdvojeno i najviše vremena tijekom radionice.

Projekte s najvećim potencijalom individualno će se nastaviti mentorirati, a nastavak početne radionice ići će online.

Program se odvija uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra.