POVRATAK U PROŠLOST

Na zgradi Ministarstva kulture ploča s ministarstvom iz NDH

22.01.2016 u 10:45

Bionic
Reading

Na Facebook-profilu Antifa Zagreb objavljeno je da je na zgradi Ministarstva kulture u Runjaninovoj ulici u Zagrebu ispod službene ploče ove institucije osvanuo je i natpis 'Ministarstvo nastave/narodne prosvjete', što je kompilacija dvaju naziva za ministarstvo koje je pokrivalo sektor kulture u vrijeme NDH

Uz hashtag #‎NećeProći‬ navodi se kako 'uzrujana građevina Ministarstva kulture Republike Hrvatske poručuje mandataru i budućem premijeru Timu Oreškoviću da ne želi postati građevina tzv. NDH' te navodi da je kandidat za ministra kulture Zlatko Hasanbegović:bivši član ustaške organizacije Hrvatski oslobodilački pokret; predsjednik mladeži HČSP koja veliča tzv. NDH i ustaške zločine; predsjednik nadzornog odbora 'Počasnog bleiburškog voda';križar homofobne inicijative 'U ime obitelji'.

Poruka na ploči ostavljena je na zgradi ministarstva koje će uskoro početi voditi Zlatko Hasanbegović iz HDZ-a koji negira antifašizam te je odgovor od anfiašista reakcija na njegove izjave i dosadašnji rad.