koordinacija iz zagreba

Muzej iluzija jedna je od najbrže rastućih franšiza u svijetu. Upravo su predstavili nove adrese u Budimpešti, Milanu i Tel Avivu

15.12.2021 u 12:46

Bionic
Reading

Nevjerojatna poduzetnička priča iz zagrebačke Ilice obišla je cijeli svijet, i stigao je čas u kojemu sve velike svjetske metropole žele imati po jedan primjerak Muzeja Iluzija

U posljednjih nekoliko mjeseci Muzej iluzija otvorio je svoja vrata na novim atraktivnim lokacijama u svijetu - Budimpešti, Milanu i Tel Avivu. Ovi gradovi tako se pridružuju impozantnoj listi od 35 svjetskih gradova kao što su New York, Chicago, Dallas, Orlando, Šangaj, Dubai, Pariz, New Delhi, Atena, Kairo, Beč, Madrid, Stuttgart, Beograd, Kuala Lumpur, Dubai i mnogi drugi u postoji Muzej iluzija. Hrvatska franšiza proširila se u 22 zemlje na čak četiri kontinenta.

Jedan od najvećih Muzeja iluzija u Europi otvoren u Budimpešti

Jedan od najvećih Muzeja iluzija u Europi otvorio je svoja vrata u samom srcu Budimpešte. Iako smo navikli na fantastične izloške u Muzeju u Ilici od kuda je sve krenulo, i novi muzej u Budimpešti već obara s nogu. S osam tematskih soba, desecima instalacija, jedinstvenim hologramima, Vortex tunelom, jedinstvenim igrama za razvoj logike i mnogim nevjerojatnim iluzijama, posjetitelji najnovijeg muzeja u glavnom gradu Mađarske mogu naučiti i iskusiti kako rade ljudska percepcija i mozak. Kako znamo, u Muzeju iluzija ništa nije kako se čini, a optičke varke i iluzije oduševit će sve od najmlađih do najstarijih. Ames soba u kojoj su svi zidovi trapezoidni i ništa nije onako kako izgleda, poremetit će vam percepciju o tome tko je zapravo koliko velik. Možete se i fotografirati u obrnutoj sobi gdje je sve okrenuto za 180°, a u beskrajnoj sobi u kojoj zrcala prekrivaju svaku površinu, nećete tako lako pronaći izlaz. U svijetu zabavnih i fascinantnih trikova, svi, od malih do velikih, mogu odgonetnuti zašto vidimo stvari koje naš mozak ne može shvatiti. Možemo puno naučiti o perspektivi, optičkim varkama te čudima znanosti i ljudskog mozga.

Uz Budimpeštu nove lokacije - Milano i Tel Aviv

Nevjerojatna poduzetnička priča iz zagrebačke Ilice obišla je cijeli svijet, i stigao je čas u kojemu sve velike svjetske metropole žele imati po jedan primjerak Muzeja Iluzija. Tako su nedavno otvoreni muzeji u Milanu i Tel Avivu. Milano je tako postao 34. grad na svijetu s ovakvim interaktivnim muzejom koji nudi zanimljivo vizualno i edukativno iskustvo. Unutra se smije smijati, vrištati, trčati, slikati i raditi sve što nije dopušteno u drugim muzejima. Muzej iluzija nije statičan, to je prostor koji ljudima omogućuje kreativnost i zabavu i zato ga posjetitelji diljem svijeta obožavaju. Muzejska zbirka sastoji se od više od 70 atrakcija koje pokrivaju prirodoslovlje, matematiku, biologiju i psihologiju. Muzej u Tel Avivu jedan je u nizu na atraktivnim svjetskim lokacijama. Izrael je tako dobio muzej koji će raditi sedam dana u tjednu, a koji će svake sezone mijenjati postav, tj. nadopunjavati ga novim izlošcima. Posjetitelji ondje mogu naučiti puno o perspektivi, optičkoj percepciji, ljudskom mozgu i znanosti kroz nekonvencionalne eksponate.

Koordinacija iz Zagreba

Muzej iluzija jedna je od najbrže rastućih franšiza u svijetu. On je pravi muzej 21. stoljeća, koji istovremeno zabavlja, fascinira i izaziva vaša osjetila. Cijela priča krenula je iz Zagreba, od dvojice prijatelja i osnivača tvrtke Metamorfoza, Tomislava Pamukovića i Roka Živkovića. Ove godina priča je dobila i nastavak u vidu promjene vlasničke strukture. Naime, Invera Equity Partners, društvo za upravljanje private equity fondovima finaliziralo je ulaganje u tvrtku Metarmofoza. Invera je tako stekla većinski (65%) udio u tvrtki i obvezala se povećati kapital tvrtke u iznosu od 3 milijuna eura. Cilj partnerstva je daljnje širenje u svijetu, putem franšize, ali i putem poslovnog modela u kojem bi Metamorfoza otvarala i upravljala muzejima u svim većim gradovima diljem svijeta. Glavno sjedište tvrtke je i dalje u Zagrebu, gdje tim od dvadesetak ljudi radi na daljnjem razvoju tvrtke, od dizajna, projektiranja i vođenja izgradnje novih muzeja, do razvoja novih eksponata i daljnjeg širenja koncepta Muzeja Iluzija.

'Iz našeg cilja da Zagrebu pružimo mjesto koje objedinjuje zabavu i edukaciju, stvorila se ideja koja je osvojila svijet. Postali smo najveći lanac privatnih muzeja u svijetu i ovo je priča koja ima ozbiljnu budućnost. Smatramo da je tako koncept edutainment napokon dobio pozornost koju i zaslužuje, jer je svima najlakše učiti i usvajati nove informacije kada se dobro zabavljamo. Otvaranjem muzeja u Budimpešti, Milanu i Tel Avivu ovaj popis gradova se samo još više širi, što nas čini nevjerojatno sretnima', izjavili su osnivači Tomislav Pamuković i Roko Živković.

'Zadovoljstvo nam je ulagati u ovakav koncept koji je već sada ostavio velik trag na globalnoj razini, a vjerujemo kako ga čeka još svjetlija budućnost. Iako je tvrtka relativno mlada, njihov sjajan i inovativan koncept edutainmenta ima sjajnu budućnost i sigurni smo da će se razvijati sve više i više. Veselimo se budućim projektima', izjavio je Slaven Kordić iz Invera Equity Partners.

Više o Muzeju iluzija potražite ovdje.