U OSOBNO IME

Ministar Hasanbegović čestitao židovski blagdan Pesah

22.04.2016 u 18:56

Bionic
Reading

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović uputio je čestitku građanima židovske vjeroispovijesti u povodu blagdana Pesaha, istaknuvši kako se u ovoj prigodi sjećamo izbavljenja židovskoga naroda iz egipatskoga ropstva, ali je i poticaj za razmišljanje i djelovanje u smjeru dobra i oslobođenja od svih sužanjstava

U čestitkama predsjedniku Koordinacije židovskih općina u Hrvatskoj, prof. dr. Ognjenu Krausu, glavnom rabinu Koordinacije židovskih općina u Hrvatskoj Lucianu Moši Preleviću, predsjedniku Židovske vjerske zajednice Bet Israel Aleksandru Srećkoviću te rabinu dr. Kotelu Da-Donu, ministar kulture Hasanbegović navodi kako im blagdan Pesah čestita u ime Ministarstva kulture Republike Hrvatske i u svoje osobno, priopćeno je iz kabineta ministra.

'U ovoj prigodi sjećamo se izbavljenja židovskoga naroda iz egipatskoga ropstva, koji je podsjetnik na važna povijesna zbivanja, ali i poticaj za razmišljanje i djelovanje u smjeru dobra, oslobođenja od svih sužanjstava koja u današnjem svijetu prijete svakomu čovjeku i cijelom čovječanstvu. S nadom u nastavak uspješnoga, lijepoga, mirnoga i sretnoga suživota svih hrvatskih građana, s povjerenjem u ljudskost i međuvjerski mir, još jednom od srca čestitam Vama i svim židovskim vjernicima blagdan Pesaha. Hag Pesah Sameah!', stoji u čestitki ministra Hasanbegovića.