NEOBIČNI MOZAIK

Margaret Thatcher kao dildo-dama

23.02.2009 u 14:20

Bionic
Reading

Koristeći dilde različitih dimenzija, engleski umjetnik Marcus Harvey izrađuje veliki portret bivše engleske premijerke Margaret Thatcher

Nakon što je javnost šokirao izradivši portret serijske ubojice Myre Hindley, krive za ubojstvo četvero djece, koristeći dječje otiske, engleski umjetnik Marcus Harvey nastavlja dizati prašinu. U svome studiju u južnom Londonu upravo završava portret bivše engleske premijerke Margaret Thatcher, poznate pod imenom Čelična Dama. Za potrebe najnovijeg djela Harvey je pomno proučio i fotografirao različite modele dilda od kojih će napraviti portret. Mozaik sastavljen od malih, srednjih, vrlo velikih i dilda u obliku pištolja naposljetku će tvoriti lik Margaret Thatcher.

Umjetnik je naglasio da mu je u radu 'najvažnija ljepota' i da mu je želja 'izraditi očaravajući prikaz poznate političarke', prenosi Guardian. Kao mladić Harvey je bio veliki protivnik Čelične Dame i njezine politike, no umjetne penise ne koristi da bi je uvrijedio.

'Dildo naglašava njenu tajanstvenu, duboko zakopanu seksualnost i testosteron kojim je čitavo vrijeme bila okružena', objasnio je Harvey. Na mozaiku je radio više od tisuću sati. Djelo je visoko 4,5 i široko 3,6 metara, a teži gotovo jednu tonu.

Portret bivše engleske premijerke dio je velike umjetnikove samostalne izložbe koja se otvara 27. veljače u Londonu.