kazalište

Mala adventska druženja u ZKM-u uz predstave 'Proba orkestra' i 'Sherlock Holmes'

  • Autor: Promo
  • Zadnja izmjena 11.12.2019 13:39
  • Objavljeno 09.12.2019 u 15:57
tportal

Izvor: ZKM / Autor: Promo

Mala adventska druženja u ZKM-u osmišljena su kao uvertira u predstave Proba orkestra i Sherlock Holmes

PROBA ORKESTRA u režiji Edvina Liverića predstava je koja na zabavan način spaja glazbu, film i kazalište. Nastala prema kultnom Fellinijevom filmu, ova socijalna alegorija ne gubi niti malo na svojoj aktualnosti i društvenoj kritici ni četrdeset godina kasnije. Dapače, čini nam se kao da je danas stvarana i kao da govori upravo o nama. Kriza tadašnjeg društva Italije prodire u filmu kroz sve pukotine crkvene kapelice iz 13. stoljeća, u kojoj orkestar proba. Sve dok se u jednom trenutku i zidovi ne sruše, te katastrofa ne rezultira žrtvama. Današnja Europa, pa tako i mi u njoj, prolazi kroz neke druge krize i agonije, ali bitke ostaju iste. Orkestar je simbol našeg društva i našeg vremena. On oslikava kaos kojeg živimo i traženje puta koji vodi natrag harmoniji.

Proba orkestra je na programu ZKM-a 13., 14. i 15. prosinca u 20 sati.

Izvedbe 14. i 15 prosinca izvode se uz engleske titlove. Stoga povedite svoje prijatelja iz inozemstva i provedite se zajedno u Zagrebačkom kazalištu mladih.

Dodatno:

15.prosinca od 19 sati

uz glazbu iz Fellinijevih filmova i Stanislava Kovačića na violončelu prije izvedbe Probe orkestra, dođite u foyer ZKM-a na čaj i opustite se uz muziciranje Stanislava Kovačića.

tportal

Izvor: ZKM / Autor: Promo

SHERLOCK HOLMES u režiji Krešimira Dolenčića nezaobilazna je predstava za obiteljska druženja. Predstava svoju publiku vodi kroz zamršeni labirint zločina i prevara, odanosti i hrabrosti, nagađanja i napetosti, te nevjerojatnih obrata, ostavljajući gledatelje u nedoumici ili aktivnom sudjelovanju u rješavanju mozgalice 'Tko je kriv?' Sve što ste ikada voljeli u starim i novim pustolovinama najvećeg uma u povijesti svjetskog krimića je tu. Mijenjaju se mediji, razvija tehnologija, super i anti-junaci iskaču iz ekrana, ali Sherlock Holmes nas svakim svojim slučajem podsjeća na nepobjedivu moć ljudskog uma i prednosti razmišljanja vlastitom glavom.

Sherlock Holmes je na programu ZKM-a 21. prosinca u 20 sati te 22. prosinca u 11 sati.

Dodatno:

22. prosinca od 10 sati

prije predstave Sherlock Holmes dođite u ZKM na čaj uz muziciranje Stanislava Kovačića na violončelu.

tportal

Izvor: ZKM / Autor: Promo

'Stanislav Kovačić – izvanserijski basist/violončelist iza kojeg je, pored ostaloga, i rad sa Stampedom, Šo!Mazgoonom, Gegovim Picigin bandom, s Vladom Divljanom u Big bandu, Pavelom, Ezerke i 7/8 i još hrpetinom prvoligaških imena s kojima je dijelio pozornicu – sve je samo ne tipičan lik s estrade. Dapače. Za razliku od mnogih samodopadnih nižih estradnih bića kojima je ego obrnuto proporcionalan talentu, Stanka ćete vidjeti i na velikoj pozornici s vrhunskim glazbenicima i dok svira violončelo na ulici. S jednakim užitkom. Baš kao što s istom strašću piše glazbu za kazališne predstave (a nakupilo ih se više od pedeset), igrani i dokumentarni film, sklada za djecu i odrasle.'

Zlatko Gall, Mixer.hr

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!