NAGRADNJAČA

Joseph Bowie & The Bastardz u Zadru

31.07.2012 u 09:29

Bionic
Reading

Za kraj 18. Zadarskog kazališnog ljeta ne propustite pravu glazbenu poslasticu funk & soul večer uz piće dobrodošlice. Nastupit će jedan od najboljih svjetskih trombonista, osnivač legendarne grupe Defunkt iz New Yorka, Joseph Bowie zajedno s poznatim Bastardzima. Stoga, ne propustite jedinstvenu večer u lounge & bar Ledana, u četvrtak, 2. kolovoza. A mi smo pripremili 2x2 ulaznice za svoje čitatelje.

Joseph Bowie, jazz trubač priznat na svjetskoj razini, rođen je u obitelji glazbenika u St. Louisu gdje je započeo glazbenu karijeru na koju je izuzetno utjecao otac, a pogotovo stric saksofonist i aranžer i brat Lester. Svoju prvu internacionalnu turneju Bowie je održao 1971., a zatim se preselio u Pariz. Tamo je radio s izuzetnim jazz glazbenicima kao što su Alan Silva, Frank Wright, Bobby Few i drugi. Po povratku u New York zajedno s bubnjarom Charlesom Bobo Shawom osnovao je dječje kazalište La Mama i postao jedan od najvažnijih protagonista jazz glazbene scene New Yorka. Godine 1976. preselio se u Chicago gdje se specijalizirao za Rhythm & Blues. Dvije godine poslije vratio se u New York i surađivao s punk/funk umjetnikom Jamesom Chanceom te postao dijelom njujorškog novog vala. U to vrijeme osnovao je svoj bend Defunkt koji je kroz sljedećih dvadeset i pet godina stasao u jedan od najznačajnijih funk bendova na svjetskoj razini. Defunkt je surađivao s velikanima funk scene kao što su Dave Doran, Sigi Finkel, Wolf Wolf, Jean - Paul Bourelly i drugi.

The Bastardz je jedan od najboljih hrvatskih funk bendova koji je u petnaestak godina postojanja osvojio tri nagrade Porin, izdao šest albuma te ostvario značajan uspjeh na top listama širom regije s desetak hitova. Od 2008. redovno surađuje i nastupa s legendom funka Josephom Joeom Bowiem, jednim od najboljih svjetskih trombonista i osnivačem legendarne grupe Defunkt iz New Yorka. Defunkt je do sada izdao 25 albuma te već godinama predstavlja pravu atrakciju na koncertima i festivalima diljem svijeta. U pripremi je zajednički album Joea Bowiea i The Bastardza, a ove će se godine pojaviti najavni single Knock, knock u izdanju IDM Music.

Po dvije ulaznice su osvojili:

Antun Nekić
Vanja Bobanović