FILMAŠI NA MORU

Jeremy Irons i gosti SFF-a stižu u Dubrovnik

14.07.2012 u 13:07

Bionic
Reading

Nastavljajući tradiciju manifestacije Dubrovnik Film Meeting, Sarajevo Film Festival u suradnji s hotelom Rixos Libertas Dubrovnik organizira druženje za festivalske goste u Dubrovniku po završetku sarajevskog festivala

Tridesetak gostiju netom završenog, 18. Sarajevo Film Festivala među kojima i slavni britanski oskarovac Jeremy Irons, odnedjelje 15. srpnja do utorka 17. srpnja boravit ce u Dubrovniku. Susret u Dubrovniku zamišljen je kao druženje filmskih profesionalaca i uzvanika Sarajevo Film Festivala nakon završetka samog Festivala.

'Gosti 18. Sarajevo Film Festivala dolaze u dvodnevni ležerni posjet Dubrovniku. Izuzetno nam je žao da građani i gosti Dubrovnika ove godine neće vidjeti filmske projekcije koje su bile planirane, budući je cjelokupni program otkazan od strane Grada Dubrovnika u zadnjem trenutku. No, veseli nas činjenica da su nam pomogli brojni sponzori, partneri i prijatelji, koji su bili odlučni da i ove godine nastavimo tradiciju posjeta Dubrovniku, gradu prijatelju. Stoga, duboko vjerujem da projekt Dubrovnik Film Meeting ima budućnost i da će se uspješno i s punim programom realizirati već iduću godinu', izjavio je direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra, najavljujući dolazak u Dubrovnik.

Uz boravak u luksuznom dubrovačkom hotelu Rixos Libertas Dubrovnik sudionici SFF druženja u Dubrovniku vrijeme će provesti i u razgledu Staroga grada u koji je uključeno noćno krstarenje uz koktel na jedinstvenom Sea Star 'event' brodu, te u posebnoj VIP večeri slavnog kuhara Jeffrey Vellae u novootvorenom dubrovačkom restoranu '360° by Jeffrey Vella' koji će gostima ponuditi posebne specijalitete moderne mediteranske kuhinje. Uz gastro delicije slavnog kuhara gosti će upoznati i uživati u vinima pelješkog vinara Roberta Ćirkovića i konavoskog vinara Nika Karamana

Gosti Sarajevo Film Festivala prvi su put posjetili Dubrovnik 2005. godine u sklopu manifestacije Dubrovnik Film Meeting. Do danas Dubrovnik su kao gosti Sarajevo Film Festivala posjetile najveće svjetske filmske zvijezde: glumci Nick Nolte, Steve Buscemi, Kevin Spacey, Gillian Anderson, Mickey Rourke, Morgan Freeman; producenti i reditelji Cat Villers, Terry George, Danis Tanović, Jasmila Žbanić, Darren Aronofsky te brojni drugi poznati glumci i redatelji holivudske A produkcije.

Ove godine poseban gost Sarajevo Film Festivala je britanski oskarovac Jeremy Irons koji će nakon sarajevskog crvenog ćilima nekoliko dana provesti u Dubrovniku i na hrvatskoj obali. Tijekom boravka u Dubrovniku slavni glumac odsjest će u luksuznom dubrovačkom hotelu Rixos Libertas Dubrovnik, uz razgled grada uživati u noćnom krstarenju na Sea Star 'event' brodu te u specijalitetima kuhara Jeffrey Vellae iz novootvorenog dubrovačkog restorana ‘360° by Jeffrey Vella’. Glumcu je na raspolaganju i luksuzna jahta My Way u vlasnistvu Big Game Fishing Dubrovnik na kojoj ce razgledati Elafitsko otočje.

Jeremy Irons u nedjelju, 15. srpnja, u 19 sati u hotelu Rixos Libertas Dubrovnik održat će novinarsku konferenciju u društvu direktora festivala Mirsada Purivatre. To će biti jedino medijsko obraćanje slavnoga glumca tijekom boravka u Dubrovniku.