poznati su i razlozi

Jasen Boko: 'Dao sam otkaz u HNK Split i opet sam u slobodnjačkim vodama'

02.01.2024 u 13:00

Bionic
Reading

Novinar, putopisac i dramaturg na društvenoj mreži je otkrio svoju novogodišnju odluku, a naveo je da je neslaganje s radnim metodama novoizabranog intendanta Vicka Bilandžića dovelo do toga da napusti svoje radno mjesto

'Evo, jednom sam i ja realizirao novogodišnju odluku. Dao sam otkaz u HNK Split i od danas sam opet u slobodnjačkim vodama ovih par godina do penzije. Razlog je (ukratko) - potpuno neslaganje s radnim metodama i načinom komuniciranja novog intendanta', piše Jasen Boko na Facebooku i nastavlja:

'Radno okruženje ima smisla dok je ugodno i vodi nečemu kreativnom, ako nema toga, radije ću biti sam sebi šef. I da, tako je dobar osjećaj imati mogućnost izbora. Sretna vam nova godina i želim vam da i vi realizirate novogodišnje odluke', poručio je diplomirani profesor književnosti i dramaturg.

U splitskom HNK je radio kao dramaturg pa u Slobodnoj Dalmaciji kao novinar-komentator, urednik kulturne rubrike i kazališni i književni kritičar. Nakon toga bio je samostalni umjetnik, a od 2012. u Drami splitskog HNK najprije je bio ravnatelj, a potom dramaturg i producent.