u dubrovniku

Izložba za 30. obljetnicu Slikarskog odjela Umjetničke škole Luke Sorkočevića

28.12.2023 u 22:16

  • +31

30. obljetnica Slikarskog odjela Umjetničke škole Luke Sorkočevića

Izvor: Cropix / Autor: Mihael Barisic

Bionic
Reading

U povodu 30. obljetnice postojanja i djelovanja Slikarskog odjela Umjetničke škole Luke Sorkočevića, u prostorima kreativne četvrti Lazareti u četvrtak je svečano otvorena obljetnička izložba

Donosi pregršt slika, crteža, akvarela, fotografija, radova u kombiniranoj tehnici, skulptura, radova primijenjene umjetnosti nastalih u proteklom razdoblju.

Svi radovi daju autentičan pečat doprinosu ove obrazovne institucije, njegovih nekadašnjih djelatnika i polaznika, danas vrsnih profesionalaca i umjetnika koji su obogatili kulturnu i umjetničku scenu Dubrovnika i Hrvatske.

Izložbu je otvorila zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Jelka Tepšić koja je podsjetila da je Slikarski odjel 'rođen' u najtežim vremenima Domovinskog rata.

'Formiranje ovog odjela bio je još jedan iskaz snage kulture i baštine, snage Dubrovnika koja u ratu nije mogla biti poništena i to je bio jedan simboličan trenutak koji je pružio novu nadu našim građanima da ćemo ipak živjeti u slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj i onda se u konačnici u tom smjeru razvijati na svim poljima, tako i na polju kulture', rekla je Tepšić.

Zahvalila se osnivačima nekadašnjeg slikarsko-dizajnerskog odjela koji su ostavili neizbrisiv trag u stvaranju umjetničke priče koja traje trideset godina.

Umjetnički dosezi profesora i brojnih generacija pokazatelji su entuzijazma, inicijative i sjajnih talenata koje ima naš grad i koji nas ponosno predstavljaju diljem zemlje i svijeta, navela je zamjenica gradonačelnika Dubrovnika.