U RUJNU

Izložbom 'Priče koje kroje Varteks' o sto godina Varteksa MUO otvara jesensku sezonu

  • Autor: D.A.M.
  • Zadnja izmjena 06.09.2019 11:09
  • Objavljeno 24.07.2019 u 18:11
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Izložba će predstaviti strateške pravce budućeg razvoja modnog branda Varteks i temeljne značajke protekle stogodišnje povijesti koje su ga oblikovale

Izložbenu sezonu u rujnu, Muzej za umjetnost i obrt započet će s izložbom o Varteksu, koja se priprema u suradnji s Gradskim muzejom Varaždin i tvrtkom Varteks. Stručni tim varaždinskog muzeja, nakon opsežnih istraživanja, predstavio je krajem prošle godine na izložbi u Varaždinu, povijesni pregled u razvoju impresivnih 100 godina Varteksa, jedne od najvećih i najznačajnijih tekstilnih tvornica u Hrvatskoj.

Želja organizatora izložbe u Zagrebu je predstaviti ukupnoj javnosti kvalitetu i dosljednost te liderstvo u modi na ovim prostorima kako kroz povijest tako i ubuduće. Ideja je ukazati na povijesne temelje na kojima se zasniva današnji ambiciozni projekt novog modnog branda Varteks. To je ime koje baštini najpozitivnije značajke stoljetnog rada i djelovanja Varaždinske tekstilne tvornice - Varteks, izvorno Tivar, čiji su tekstilni proizvodi u velikoj mjeri obilježili modne trendove proteklih desetljeća, ne samo u Hrvatskoj, nego i na području bivše države, Europe i svijeta.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Izložba se otvara 4. rujna 2019. godine u novom redizajniranom postavu s naglascima na buduće strateške pravce razvoja tvornice i brenda Varteks, koje kao i vizualni identitet izložbe potpisuje kreativna agencija Brigada. Izložbu će pratit iznimno zanimljiv popratni program radionica, evenata, u organizaciji Varteksa, MUO i Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!