koncert

Indie-pop fenomen Milky Chance ove nedjelje u zagrebačkoj Tvornici kulture

02.12.2022 u 13:44

Bionic
Reading

Četiri godine od zadnjeg nastupa, globalni pop fenomen, duo Milky Chance ponovno je u Zagrebu. Ostalo je još vrlo malo ulaznica, poručuje organizator

Indie-pop senzacija Milky Chance ovu se nedjelju, 4. prosinca, spremaju još jednom oduševiti domaću publiku i to koncertom u Tvornici kulture sklopu europske turneje Tour Again.

U prodaji je ostalo još vrlo malo ulaznica, a mogu se kupiti putem Entrio sistema, te na ulazu. Milky Chance, njemački dvojac kojeg čine Clemens Rehbein, pjevač i gitarist, te DJ i producent Philipp Dausch, postali su globalni pop fenomen još 2013. godine, prepoznatljiv po zaraznim melodijama i zvuku u kojem se miješaju utjecaji od elektronske glazbe do reggaea i R&B-a.

Milky Chance su u vječnom pokretu još od objavljivanja njihovog debitantskog singla “Stolen Dance” koji ih pretvorio u glazbene zvijezde u samo par mjeseci.

Izvor: Društvene mreže

Snimljena u Rehbeinovom domu u Kasselu u Njemačkoj, pjesma je postala međunarodni hit nakon što ju je bend objavio na internetu 2013. godine, zauzevši vrh ljestvica u više od desetak zemalja, prije nego što je prešla Atlantik i dospjela na 1. mjesto Billboardove alternativne ljestvice. U godinama koje su uslijedile, Milky Chance su objavili tri hvaljena studijska albuma, prikupili više od pet milijardi streamova, rasprodali koncerte širom svijeta, nastupali na festivalima poput Coachelle i Lollaplooze te gostovali kod Jimmyja Kimmela i Jimmyja Falona.

Posljednji albumi “Trip Tape I” iz 2021. i “Trip Tape II” iz 2022. izbacili su zarazne hitove; “Colorado”, koji je prikupio preko 100 milijuna streamova na različitim platformama, a nakon njega i “Synchronize” koji je preplavio liste i eter radijskih postaja.

Izvor: Društvene mreže

Milky Chance se nakon četiri godine vraćaju na “mjesto zločina”, u zagrebačkuTvornicu kulture, kako bi ponovno očarali publiku svojim live nastupom koji stoji uz bok njihovom globalnom, virtualnom uspjehu. Ovaj put kao predgrupa nastupit će britanski kantautor Ash Carvell, zvan Quarry, čija glazba priziva duhove pop ere 80- tih, ali je u isto vrijeme osvježavajuća. Odrastajući u malom britanskom selu, Quarry je kao mlad otkrio glazbu kao spas od svoje okoline, te se uskoro sam naučio pisati i producirati glazbu. Njegov glazba spoj je raznih utjecaja od Jimmija Hendrixa preko Spice Girlsa do Eminema.

Cijena ulaznice za koncert Milky Chancea u Tvornici kulture 4. prosinca iznosi 159 kuna, a mogu se kupiti putem Entrio sistema te na vratima Tvornice kulture.