DANI PERFORMANSA

Ida Prester razgovarat će s medvjedom

20.10.2010 u 14:47

Bionic
Reading

U sklopu festivala Perforacije održan je simpozij o kulturnom menadžmentu u MSU-u, izvedeni su cirkuski performansi u Teatru &TD, dvosatna maratonska interaktivna izvedba Bacača sjenki/Ateljea 212, a danas je na rasporedu performans Vlaste Delimar

Izuzetno posjećen simpozij o kulturnom menadžmentu u suradnji s Ministarstvom kulture RH i Veleposlanstvom SAD-a u prepunoj je dvorani Gorgona kulturnim djelatnicima iz čitave regije pružio priliku usvajanja iskustva osnaživanja vlastitih organizacija, a s ciljem fokusa na što bolji program organizacija.

Makedonski umjetnik Nikola Uzunovski ispred muzeja podigao je vlastitu verziju Sunca, a izvedeni su i uznemirujući performansi u SC-u koji su uključivali samoozljeđivanje i vratolomno instrumentaliziranje tijela u svrhu tjelesnog izričaja, dok je u Kazalištu lutaka desetak umjetnika dirigiralo ponašanjem publike tijekom dvosatnog eksperimenta uzoraka ponašanja u emocionalno nabijenoj situaciji.

Danas u popodnevnim satima na Kvaternikovom trgu skupina mladih umjetnika s početkom u 16 sati počet će gradit zelenu oazu kao simbol čežnje za prirodom, poigravajući se terminima bio, eko i otpad na samoj tržnici te razmatrajući ulogu čovjeka kao zagađivača u energetskim tokovima svemira pred tvornicom Badel.

Vlasta Delimar i Milan Božić izvesti će performanse 'Osjećaj I', 'Gibanje I', 'Sjećanje na Toma', u čast preminulom prijatelju i suradniku Tomu Gotovcu, na Trgu bana Josipa Jelačića u 20 sati.
 
U četvrtak (21. listopada) Perforacije donose dijalog medvjeda i Ide Prester na Cvjetnom trgu u podne. Riječ je o još jednom performansu Željka Zorice kojim će pokušati izraziti brigu za ekološko stanje planeta. Po prvi puta bit će održana Noć performansa u Mediki u sklopu koje će biti predstavljen presjek hrvatske performativne scene kroz sedam izvedbi. Nastupaju Siniša Labrović, Željko Zorica, Luka Dragić, Daniel Šurjan,  Slaven Tolja, Filip Jovanovski i Oliver Josifovski.