USPJEH 3LHD-A

Hotel Lone finalist za prestižnu arhitektonsku nagradu

15.02.2013 u 10:59

Bionic
Reading

Nakon brojnih međunarodnih i domaćih priznanja Hotel Lone, smješten u ansambl šume Monte Mulini u uvali Lone, finalist je za nagradu web portala Architizer A+ Award. U kategoriji 'Commercial – Hotels & Resorts' natječe se za nagradu s još četiri projekta komercijalne tipologije

Svečana dodjela nagrada održat će se u New Yorku u svibnju kada će se, osim pobjednika u pojedinačnim kategorijama, proglasiti i dobitnici A+ Popular Choice Awarda koje bira više od milijun korisnika i fanova stanice Architize.

Za Hotel Lone u kategoriji A+ Popular Choice glasati se može ovdje

Finaliste svake od kategorija objavljene 14. veljače odabrao je žiri koji ima više od 200 članova iz raznih područja – arhitekture, medija, umjetnosti, građevine i sl. Članovi žirija tako su zvučna imena poput Stevena Holla, Iana Schragera, Olafura Eliassona, Bjarke Ingelsa, Winy Maasa, Philipa Jodidia, Shohei Shigamatsua. Kada su u pitanju arhitektonske nagrade uobičajena je praksa da je žiri sastavljen od arhitekata koji biraju arhitekte i predstavljaju ih arhitektima. U tome pogledu se Architizerove nagrade A+ razlikuju, jer nastoje najbolje svjetske projekte i dizajn predstaviti mnogo široj publici.

Architizer je od osnutka 2009. postao najbrže rastuća baza podataka arhitekture na internetu. Povezuje arhitekte s potencijalnim klijentima, suradnicima i obožavateljima. Bave se organizacijom natječaja, na svome blogu objavljuju najvažnije sadržaje iz područja arhitekture iz cijelog svijeta i privlače milijunsku publiku na rasprave i dijeljenje informacija kroz društvene medije. Nagradu A+ Award razvili su kroz partnerstvo s Webby Awardsom, 16-godišnjom institucijom koja je razvila pojam priznanja izvrsnosti na Internetu. Skulpturu A+ Award dizajnirao je arhitektonski studio Snarkitecture te Society awards – tim koji stoji iza nagrada MTV-a i Emmy.

Hotel Lone, prvi dizajn hotel u Hrvatskoj, smješten je u jedinstven i zaštićen ansambl šume Monte Mulini u uvali Lone. Arhitekturu hotela potpisuje studio 3LHD, a interijer i mobilijar su dizajnirani i odabrani namjenski za sve sadržaje hotela kako bi se postigao jasan i prepoznatljiv identitet.

Arhitekti 3LHD-a na ovom su projektu surađivali s vrhunskim hrvatskim kreativcima. Oblikovanje namještaja potpisuje Grupa Numen / For Use. Tekstilni dekor i dizajn uniforma osoblja potpisuje modni studio I-GLE. Grafike na tekstilu u sobama izradio je umjetnik Silvio Vujičić. Umjetničke instalacije u lobijima hotela djelo su Ivane Franke, Silvija Vujičića i modnog studia I-GLE. Za izgled Welness & spa centra zaslužan je Studio92, a krajolik hotela definirao je Studio Kappo. Vizualni identitet hotela osmišljen je u agenciji Bruketa&Žinić OM