POČELO ODBROJAVANJE

Hoće li Leonardo DiCaprio napokon osvojiti Oscara?

14.01.2016 u 10:23

Bionic
Reading

Američka akademija filmskih znanosti i umjetnosti u četvrtak će objaviti nominacije za 88. dodjelu najprestižnijih filmskih nagrada Oscara.

Nominacije će biti objavljene u četvrtak rano ujutro po mjesnom vremenu u Los Angelesu (14.30 sati po srednjoeuropskom).

Pobjednici Zlatnih globusa, drama "Povratnik" i pustolovni film "Marsovac", te film o lezbijskoj romansi "Carol" i "Spotlight" o istrazi Boston Globea kojom je otkriven skandal svećenika pedofila, imaju se pravo nadati nominacijama.

Među nominiranim filmovima mogle bi se naći i novi nastavci iz serijala "Ratova zvijezda" i "pobješnjelog Maxa", smatraju kladioničari.

Redateljske nominacije očekuju se za Alejandra Gonzaleza Inarrita i Ridleyja Scotta za Povratnika i Marsovca, te možda i za Adam McKay (Oklada stoljeća), George Miller (Pobješnjeli Max) i Tom McCarthy (Spotlight).

Leonardo DiCaprio, koji je najveći favorit za Oscara, sigurno će dobiti svoju petu glumačku nominaciju (Povratnik), kao i Matt Damon za ulogu u Marsovcu. Kladioničari misle da će nominacija za najbolju mušku ulogu sigurno pripasti i Michaelu Fassbender ("Steve Jobs").

U ženskoj kategoriji najčešće su spominjana imena Cate Blanchett i Rooney Mare (obje za "Carol") i Brie Larson za ulogu u "Sobi".

Očekuje se da će i Sylvester Stallone, koji u ovo doba godine obično biva nominiran za Zlatne maline, biti uvršten među kandidate za Oscara za mušku sporednu ulogu u filmu "Creed".