POZIV UMJETNICIMA

HDLU Zagreb raspisuje natječaj za najbolje umjetničke web stranice i blogove

13.01.2019 u 18:55

Bionic
Reading

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Zagreb raspisalo je natječaj za najbolje umjetničke web stranice i blogove koji je otvoren do 1. ožujka, a po završetku natječaja, odabrane umjetnike i njihove web stranice predstavit će na portalu ''Zagrebački likovni umjetnici''

Natječaj je otvoren do 1. ožujka 2019. godine i namijenjen je likovnim umjetnicima svih generacija, koji na internetu imaju postavljene svoje web stranice ili blogove koje su sami izradili, te na njima predstavili svoja likovna djela. U obzir dolaze slikari, kipari, slikari-grafičari, ilustratori, kao i strip-crtači, s napomenom da će prednost na natječaju imati profesionalni likovni umjetnici, kojima je njihova umjetnička aktivnost glavno zanimanje, priopćio je HDLU Zagreb. Napominje da su dobro došli i umjetnici izvan Hrvatske, koji su svoje web stranice izradili služeći se hrvatskim ili srodnim jezicima.

HDLU Zagreb navodi da je natječaj pokrenuo u želji da potakne razvoj digitalne pismenosti hrvatskih likovnih umjetnika, kao i inovativne načine prezentiranja likovne umjetnosti na internetu.

Do 1. ožujka 2019. umjetnici trebaju na mail udruge hdlu.zagreb@outlook.com poslati link na svoju aktivnu web stranicu ili blog, uz profesionalnu biografiju i opis svog dosadašnjeg umjetničkog djelovanja. Na natječaju će posebno vrednovati dizajn web stranice, preglednost i urednost postavljenih sadržaja, jasnoću navigacije po stranici za posjetioce, kao i kvalitetu prezentiranih likovnih radova. Zanimljivi su, nvaodi HDLU Zagreb, i umjetnici koji se bave likovnom teorijom, te na svojoj web stranici ili blogu pišu o svom radu, o svojoj profesiji, kao i o radu svojih kolega. Vrednovati će i kvalitetu virtualnih galerija, postavljenih na web stranicama.

Po završetku natječaja, odabrane umjetnike i njihove web stranice bit će predstavljeni na portalu ''Zagrebački likovni umjetnici'' (na poveznici https://likumzg.wordpress.com/), uz kratku recenziju uredništva portala o svakoj web stranici ili umjetničkom blogu.

Cilj nem je, ističe HDLU Zagreb, afirmativno doprinjeti razvoju umjetničkih sadržaja domaćih stvaralaca na internetu, te većoj vidljivosti likovnih umjetnika na internetu.