POZIV UMJETNICIMA

HDLU Zagreb raspisuje natječaj za najbolje umjetničke web stranice i blogove

  • Autor: B.R./Hina
  • Zadnja izmjena 14.01.2019 09:58
  • Objavljeno 13.01.2019 u 18:55
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: NN

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Zagreb raspisalo je natječaj za najbolje umjetničke web stranice i blogove koji je otvoren do 1. ožujka, a po završetku natječaja, odabrane umjetnike i njihove web stranice predstavit će na portalu ''Zagrebački likovni umjetnici''

Natječaj je otvoren do 1. ožujka 2019. godine i namijenjen je likovnim umjetnicima svih generacija, koji na internetu imaju postavljene svoje web stranice ili blogove koje su sami izradili, te na njima predstavili svoja likovna djela. U obzir dolaze slikari, kipari, slikari-grafičari, ilustratori, kao i strip-crtači, s napomenom da će prednost na natječaju imati profesionalni likovni umjetnici, kojima je njihova umjetnička aktivnost glavno zanimanje, priopćio je HDLU Zagreb. Napominje da su dobro došli i umjetnici izvan Hrvatske, koji su svoje web stranice izradili služeći se hrvatskim ili srodnim jezicima.

HDLU Zagreb navodi da je natječaj pokrenuo u želji da potakne razvoj digitalne pismenosti hrvatskih likovnih umjetnika, kao i inovativne načine prezentiranja likovne umjetnosti na internetu.

Do 1. ožujka 2019. umjetnici trebaju na mail udruge hdlu.zagreb@outlook.com poslati link na svoju aktivnu web stranicu ili blog, uz profesionalnu biografiju i opis svog dosadašnjeg umjetničkog djelovanja. Na natječaju će posebno vrednovati dizajn web stranice, preglednost i urednost postavljenih sadržaja, jasnoću navigacije po stranici za posjetioce, kao i kvalitetu prezentiranih likovnih radova. Zanimljivi su, nvaodi HDLU Zagreb, i umjetnici koji se bave likovnom teorijom, te na svojoj web stranici ili blogu pišu o svom radu, o svojoj profesiji, kao i o radu svojih kolega. Vrednovati će i kvalitetu virtualnih galerija, postavljenih na web stranicama.

Po završetku natječaja, odabrane umjetnike i njihove web stranice bit će predstavljeni na portalu ''Zagrebački likovni umjetnici'' (na poveznici https://likumzg.wordpress.com/), uz kratku recenziju uredništva portala o svakoj web stranici ili umjetničkom blogu.

Cilj nem je, ističe HDLU Zagreb, afirmativno doprinjeti razvoju umjetničkih sadržaja domaćih stvaralaca na internetu, te većoj vidljivosti likovnih umjetnika na internetu.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!