KLJUČ U BRAVU

Grad blokirao račun osječkih kina i zatvorio ih

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 27.10.2011 16:35
  • Objavljeno 27.10.2011 u 14:05
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Uprava Kinematografa Osijek d. d. donijela je odluku o privremenom zatvaranju oba osječka kina – kina Europa i kina Urania, a povod ovoj odluci je blokada računa na ime spomeničke rente u iznosu od oko 300 tisuća kuna za razdoblje od 2007. do 2010. godine. Račun je blokirao Grad Osijek, a osim što je onemogućen rad kina, svi zaposlenici su, uz otpremnine, dobili otkaze

Direktorica Kinematografa i predsjednica uprave Marijana Bošnjak potpisala je priopćenje tvrtke kojoj je na čelu u kojem tvrdi da grad Osijek nije pokazao nikakav interes ili razumijevanje za projekte Kinematografa koje su brojne stručne institucije prepoznale kao kvalitetne i razvojne. Navodi i da Grad nije kina tretirao kao djelatnost u kulturi, pa su njihovi troškovi obračunavani kao troškovi bilo kojeg drugog gospodarskog subjekta koji ostvaruje dobit.

'Svi vlasnici fizičke osobe i Hrvatski fond za privatizaciju, kao i uprava društva spremni su razgovarati s predstavnicima Grada Osijeka i Ministarstva kulture o svim mogućim opcijama suradnje, kako bi se zgrade očuvale u svojstvu spomenika kulture i prepoznatljivih kulturnih i povijesnih gradskih vizura', navodi se u priopćenju Kinematografa koji na kraju zahvaljuju na 99 godina druženja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi