PICKBOX

Gledajte novi kontroverzni hit politički triler Državna tajnica

09.01.2015 u 10:59

  • +3

Film Državna tajnica

Izvor: Promo fotografije / Autor: Pickbox

Bionic
Reading

Kontroverzna američka politička serija Državna tajnica s Teom Leoni u glavnoj ulozi od svoje prve epizode neprestano podiže prašinu i uzbune na društvenim mrežama. Isprva se govorkalo kako je serija prikrivena kampanja za Hilary Clinton, dok nedavno nije otkrivena istina - savjetnica serije i glavne glumice zapravo je Madeleine Albright, ministrica vanjskih poslova za vrijeme predsjednika Clintona, a ujedno i prva žena na toj poziciji u povijesti Sjedinjenih Država.

Glumac Tim Daly (u Državnoj tajnici glumi supruga lika Tee Leoni) godinama je bio pratitelj Madeleine Albright za službenu gala večeru dopisnika iz Bijele kuće, pa su tako postali dobri prijatelji. Sudjelovanje u seriji dovelo je gđu Albright i na na premijeru u Washingtonu 19. rujna, gdje je izjavila za lokalni tisak: "Veseli me što su se počele snimati serije koje pokazuju kako funkcioniraju državne institucije, no moram priznati da su neke od situacija na televiziji ipak malo pretjerane."

Prije 5 godina jedina serija o ženi u politici bila je Dobra žena, priča supruge guvernera preljubnika, a danas već možemo govoriti o novom trendu TV junakinja koje kroje svjetsku politiku i rješavaju globalne krizne situacije u udarnom televizijskom terminu kao što je Elizabeth McCord.

Tko je Elizabeth McCord?

Ako pogledamo lik Elizabeth McCord, vidjeti ćemo kako su nagađanja o Hillary Clinton neutemeljena, jer Elizabeth ne zanima predsjednička pozicija, niti bi htjela biti šefica diplomacije.

Ona je bivša CIA-ina analitičarka koja je postala sveučilišna profesorica i sa suprugom, također sveučilišnim profesorom, živi na farmi konja s dvoje tinejdžera dok je ne pozovu da obavlja dužnost ministra vanjskih poslova koji je poginuo pod sumnjivim okolnostima, Elizabeth McCord je pametnija je, brža i hrabrija od svih koji je okružuju i rješava vanjskopolitičke krize na svoj način, čak i suprotno protokolu. Kao i svaka moderna žena, rastrgana je između posla i obitelji, a njeni suradnici neprestano propitkuju i sumnjaju u njene odluke.

Gdje gledati Državnu tajnicu?

Državnu tajnicu gledajte ekskluzivno na Pickboxu. Svaka nova epizoda stiže samo 24 sata nakon svoje američke premijere,

Nova epizoda "Državne tajnice" možete gledati već u ponedjeljak 12.01.2015. a do tada obavezno pogledajte prvih 11 epizoda prve sezone dostupne samo na Pickboxu u rubrici Hotbox premijere.

Aktiviraj Pickbox na MAXtv-u