'PREDSTAVA ŠOKA I KATARZE'

Frljićev ‘Turbo folk’ na uglednom mađarskom festivalu

19.03.2010 u 10:46

Bionic
Reading

Predstava 'Turbo folk' riječkog HNK Ivana pl. Zajca, autorski projekt Olivera Frljića, nakon uspjeha u Berlinu na međunarodnom festivalu 'Beyond Belonging', gostovat će i na Budimpeštanskom proljetnom festivalu

Najveći je to mađarski festival, koji svake godine nudi oko dvjesto kulturnih događanja u gradu, od izložbi, koncerata klasične i suvremene glazbe, preko opera i baleta do dramskih predstava u izvedbi svjetski poznatih umjetnika. Festival će trajati do 5. travnja, a toliko je popularan da ulaznice za gotovo sva događanja budu danima unaprijed rasprodane.

Hit predstava 'Turbo folk' na programu je Budimpeštanskog proljetnog festivala čak dva dana zaredom u Nacionalnom kazalištu, na pozornici Gobbi Hilda. U najavi Festivala piše da je 'Turbo folk' neobična predstava riječkog HNK Ivana pl. Zajca, koja na dvojak način, šokantan i katarzičan, čisti mračne ostatke nasljedstva bivše Jugoslavije. Posjetitelji će 'Turbo folk' pratiti uz simultani prijevod, a nakon predstave bit će upriličen razgovor s publikom.

U predstavi sudjeluju Anastazija Balaž Lečić, Olivera Baljak, Andreja Blagojević, Alen Liverić, Jelena Lopatić, Jasmin Mekić, Dražen Mikulić, Damir Orlić i Tanja Smoje.