Growing Together

Fraktura najavljuje panel na temu obnove baštine nakon potresa

15.03.2023 u 14:08

Bionic
Reading

Fraktura najavljuje panel Growing Together – Obnova baštine nakon potresa koji će se održati 16. ožujka u 19 sati u Knjižari Fraktura

Na Panelu će razgovarati izvanredna profesorica na Katedri za građansko pravo Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i voditeljica Sveučilišnog interdisciplinarnog poslijediplomskog studija Intelektualno vlasništvo na Sveučilištu u Zagrebu te predsjednica Hrvatskog glazbenog zavoda dr. sc. Romana Matanovac Vučković i ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt Miroslav Gašparović, a razgovor će moderirati novinar Raif Okić.

Podsjetimo, projekt Growing Together osmišljen je uzimajući u obzir temeljne vrijednosti suvremenog europskog društva – solidarnost, inkluzivnost, kritičku i ekološku svijest, ali i aktualne društvene konflikte i krize, i to sa sljedećim ciljevima:

– obogaćivanje književne ponude na godišnjoj razini

– podupiranje zelenih inicijativa

– uključivanje ranjivih skupina u kulturnu interakciju

– proširivanje distribucijskog lanca na tržišta engleskoga govornog područja.

Predviđeno je trajanje projekta od travnja 2022. do prosinca 2024., a u tom razdoblju provest će se niz različitih aktivnosti; između ostaloga, prevest će se, objaviti i distribuirati dvadeset šest knjiga.