ALU PERSPEKTIVA

Evo što rade mlade snage zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti

07.06.2018 u 12:36

Bionic
Reading

Tradicionalna Završna izložba studenata zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti otvara se 8. lipnja, na Dan Akademije, a ove godine nosi naziv 'ALU Perspektiva'

Završna izložba može se pogledati od 8. do 15. lipnja na sve četiri lokacije ALU, Zamenhoffovoj 14, Zagorskoj 16, Jabukovcu 10 i Ilici 85.

'Vjerujemo da je to dobar način da pokažemo kako se na Akademiji likovnih umjetnosti odgajaju generacije novih umjetnika koji će biti sposobni ostaviti svoj pečat u životu Zagreba i Hrvatske', rekao je povodom izložbe prodekan ALU Tomislav Buntak.

Završna izložba studenata ALU Zagreb Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Licencirane fotografije

Program 8. lipnja počinje u 12 sati u parku ALU u Ilici nastupom cijenjene hrvatske jazz vokalistice Lele Kaplowitz, nakon čega slijedi sastav Trio Evocación zagrebačke Muzičke akademije. Čine ga mladi hrvatski gitaristi Lovro Peretić, Ivan Šimatović i Luka Lovreković koji će izvesti djela Bacha, Ravela, Ruždjaka i drugih autora. U popodnevnim satima publika će moći čuti Ivana Kapeca & Elvisa Penavu te Janka Novoselića, a kao intermezzo u glazbenom programu nastupit će studenti Akademije dramskih umjetnosti te književnice Evelina Rudan i Darija Žilić koje će predstaviti svoje pjesme. u 20 sati nastupa Kozmodrum, koji je za album 'Gravity' dobio ovogodišnjeg Porina u kategoriji najboljeg albuma alternativne i klupske glazbe.