POSLJEDNJE FESTIVALSKO IZDANJE

Eurokaz postaje produkcijska kuća

08.05.2013 u 14:09

Bionic
Reading

Ove godine gledat ćemo posljednje izdanje Međunarodnog festivala novog kazališta Eurokaza. Njegova osnivačica i umjetnička ravnateljica Gordana Vnuk objasnila je da se od 2006. bave produkcijom te će upravo produkcija od sljedeće godine biti njihova glavna aktivnost

Ove godine Eurokaz se održava u vrijeme pristupanja Hrvatske Europskoj uniji

'Ono oko čega smo se uvijek trudili, a to je uključenje Hrvatske u europski kulturni prostor, imat će 1. srpnja i formalnu podlogu. Još u doba socijalizma Eurokaz se zalagao za kulturološki homogenu Europu i probijao je geografske i mentalne granice', izjavila je Eurokazova osnivačica i umjetnička ravnateljica Gordana Vnuk za Globus.

Ove godine gledat ćemo posljednje izdanje Eurokaza. Vnuk je kazala da se od 2006. bave produkcijom te će upravo produkcija od sljedeće godine biti njihova glavna aktivnost.

Objasnila je također da je autentičnost i promišljenost selekcije priskrbila Eurokazu međunarodnu reputaciju.

'Artikulirali smo umjetničke pokrete i fenomene poput ikonoklastičkog teatra, postmainstreama i vertikalnog multikulturalizma. Ambicije su bile postavljene visoko: sudjelovati u povijesti suvremenog teatra, ali je i stvarati, ponekad i predvoditi', zaključila je Vnuk.