promocija albuma 'Traditional Songbook'

Etno jazzeri Hojsak&Novosel u donatorskoj misiji za HGZ

11.10.2021 u 10:36

Bionic
Reading

Koncert će se održati u subotu, 16. listopada, u Hrvatskom glazbenom zavodu, a prihodi od ulaznica ići će za obnovu zgrade HGZ-a stradale u potresu

Etno glazbenici Tihomir Hojsak i Filip Novosel održat će 16. listopada donatorski koncert u Hrvatskom glazbenom zavodu za obnovu zgrade HGZ-a stradale u potresu, na kojemu će promovirati svoj novi album 'Traditional Songbook'.

Glazbenici Tihomir Hojsak na kontrabasu i Filip Novosel na tamburi već godinama oduševljavaju svojim jedinstvenim spojem tradicionalnog i suvremenog, ističe se u najavi koncerta.

Svojim virtuoznim izvedbama Hojsak&Novosel osvajaju vrhove svjetske jazz scene, pokazujući pritom bogatstvo hrvatske tradicijske glazbe koja je duboko ukorijenjena u njihovom umjetničkom izričaju. Album 'Traditional Songbook' novi je uradak ovog talentiranog dvojca i bit će promoviran 16. listopada na donatorskom koncertu u Velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda.

'Hrvatski glazbeni zavod ima posebno mjesto u našim srcima. Dva mjeseca prije zagrebačkog potresa održali smo donatorski koncert za opremanje Velike dvorane pod pokroviteljstvom tvrtke GDi, na kojem je uz nas nastupio Vlatko Stefanovski. Sada HGZ kreće u veliku obnovu i imamo iskrenu potrebu ponovno dati svoj doprinos najstarijoj glazbenoj instituciji', poručuju Novosel i Hojsak.

Nastupom u HGZ-u svoj doprinos ovoj akciji dat će i rokeri Neno Belan i Pero Galić, koji su surađivali na albumu 'Traditional Songbook' i dali svoj prepoznatljivi pečat tradicijskim pjesmama 'Na te mislim' i 'Ribara starog kći'.

Događaj se organizira uz poštivanje epidemioloških mjera i ulazak je dopušten uz covid potvrdu, potvrdu o preboljenju ili negativan PCR (ne stariji od 72 sata) ili antigenski test (ne stariji od 48 sati).