BLIC PREZENTACIJE

Dvanaesta PechaKucha u ZKM-u

06.04.2012 u 15:06

Bionic
Reading

Dvanaesta po redu PechaKucha Night Zagreb održat će se u Zagrebačkom kazalištu mladih 12. travnja s početkom u 21 sat, a publici donosi jedanaest dinamičnih kreativnih prezentacija

Publici će se predstaviti arhitekti Dafne Berc & Luciano Basauri, montažerka, redateljica i producentica Dana Budisavljević čiji je dokumentarac 'Nije ti život pjesma Havaja' dobio nagradu publike i posebno priznanje na ovogodišnjem ZagrebDoxu te stripašica Dunja Janković.

Na pozornicu stižu i fotograf Igor Kuduz, dizajnerica Koraljka Vlajo, modna dizajnerica Romina Mejak, umjetnik Marijan Crtalić, književnik Ivor Martinić i dramaturg Goran Ferčec.

Predstavljeno će bit i djelovanje Galerije Greta koja je otvorena lani, a obzirom na nedavne prosvjede aktualno će bit i predstavljanje Sindikata biciklista.

Dvanaestu po redu PechaKucha Night Zagreb vode glumica Nina Violić i glumac Vedran Živolić, dok su za after zaduženi DJ Labosh & DJ Qwerty.

PechaKucha Night osmislili su arhitekti Astrid Klein i Mark Dytham (Klein/Dytham Arhitecture) u Tokiju 2003. godine, a naziv potječe od japanske riječi za ćaskanje ili u doslovnom prijevodu - bla-bla. PechaKucha večeri su neprofitnog tipa te se nakon prezentacija publika uz glazbu može družiti i razgovarati s prezenterima. Ključ uspješnosti ovakvih prezentacija su stroga pravila koja prezentacije čine sažetima, razinu interesa stalno na vrhuncu te pružaju većem broju ljudi priliku da se predstavi u istoj večeri.

Koncept ove vrste predavanja domaćoj publici već je dobro poznat. Svatko tko se predstavlja smije koristiti točno 20 fotografija i ima 20 sekundi za priču o svakoj od njih, odnosno točno šest minuta i 40 sekundi slave prije nego što na red stiže sljedeći prezenter.