OD JAVNE POSUDBE

Društvo hrvatskih književnika daje novac za organizaciju kulturnih aktivnosti

  • Autor: M.P./Hina
  • Zadnja izmjena 16.04.2019 08:37
  • Objavljeno 15.04.2019 u 15:00
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Društvo hrvatskih književnika (DHK) raspisuje natječaj za poticanje kulturnih aktivnosti na području književnosti, prevodilaštva i ilustracije iz Fonda za kulturu, prikupljenog od naknada za javnu posudbu za 2013. godinu, priopćilo je u ponedjeljak DHK.

DHK natječajem podupire aktivnosti hrvatskih književnika, prevoditelja i ilustratora te odgovarajuće manifestacije sredstvima izdvojenim iz prihoda od prava javne posudbe. Ciljevi Natječaja su, ističe DHK, poduprijeti i promicati književnost, prevodilaštvo i ilustraciju, tj. poduprijeti manifestacije, susrete, tribine i druga javna događanja nekomercijalne naravi, čija je svrha promicati književno stvaralaštvo, prevodilaštvo, ilustraciju i čitanje.

Ukupan iznos potpora je oko 162.393 kuna, a sredstva iz ovog natječaja predviđena su za projekte koji će se ostvariti u roku godine dana od raspisivanja natječaja. Iz DHK-a ističu da će se prilikom odlučivanja o sufinanciranju voditi računa o umjetničkoj raznolikosti i ravnomjernoj zemljopisnoj zastupljenosti natjecatelja, a natjecatelji se moraju pridržavati propisa o zaštiti autorskih i srodnih prava.

Natjecatelji su dužni podnijeti detaljan umjetnički, organizacijski i financijski opis projekta za koji traže sufinanciranje isključivo putem prijavnice dostupne na mrežnim stranicama DHK, zaključno s 6. svibnjem 2019. Popunjenu prijavnicu treba poslati elektroničkom poštom na: dhk@dhk.hr te ispisati i s ostalom traženom dokumentacijom poštom poslati na adresu: Društvo hrvatskih književnika, Trg bana J. Jelačića 7/I, s naznakom "Natječaj za kulturu".

Svi dokumenti čuvat će se 30 dana nakon objave rezultata. DHK ističe kako može uvjetovati dodjelu potpore određenim izmjenama u projektu, suradnjom u medijskom predstavljanju, sudjelovanjem svojih predstavnika u žiriranju, dodjeli nagrade i slično. Pridržava također pravo da ne raspodijeli cijeli iznos za sufinanciranje projekata. Dobitnici potpore dužni su dovršiti projekt u prijavljenom roku te dostaviti financijsko i programsko izvješće o utrošku dobivenih sredstava najkasnije 30 dana od završetka projekta, špodsjeća DHK. Rezultati natječaja bit će objavljeni na mrežnim stranicama Društva hrvatskih književnika: www.dhk.hr

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!