PRVI PROGRAM HRT-A

U srijedu kreće 'Kultura s nogu', nova emisija Dražena Ilinčića, evo što donosi

15.01.2019 u 11:34

Bionic
Reading

Od srijede 16. siječnja na Prvom programu HRT-a kreće polusatna emisija posvećena kulturi naslovljena 'Kultura s nogu', a uživo je vodi i uređuje Dražen Ilinčić koji je donedavno vodio razgovore u emisiji 'Pola ure kulture', a prije nekoliko godina uživo je vodio emisiju 'Dobro jutro, kultura'

Koncept emisije 'Kultura s nogu' takav je da donosi dva razgovora uživo s gostima u studiju, a između gostovanja emitira se prilog s vijestima iz kulture. U prvoj emisiji gostovat će redatelj Vinko Brešan u povodu prikazivanja svog novog filma 'Koja je ovo država', redatelj Branko Brezovec u povodu nove predstave 'Posljednja noć' u produkciji Eurokaza te pijanist Aljoša Jurinić, kojem predstoji sjajna koncertna sezona. U drugom dijelu emisije gostuju kipari Nikola Vudrag, Ivan Fijolić i Denis Krašković, a razgovor je u povodu novog spomenika prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu. Vijesti iz kulture u reportaži obrađuje Rudi Pavlović, dok će razgovore uz Ilinčića voditi mladi glumci ZKM-a i Trešnje Mateo Videk i Jure Radnić.

Posljednje pripreme za emisiju su u tijeku, a urednik Ilinčić tek nam je kratko u telefonskom razgovoru rekao da nema tremu, no kako se emisija radi uživo, 'nikad ne znaš u kojem će smjeru potrefiti'. Kako joj i sam naziv kaže, gosti u emisiji nastupaju - s nogu. 'Bit će to ležerni, dinamični i duhoviti razgovori, nema sofa ni fotelja, svi stojimo, nema komocije', rekao je Ilinčić.

Redatelj 'Kulture s nogu' je Dinko Volarić, producent Davor Kanjir, a stručna suradnica Branka Kamenski, donedavna urednica emisije 'Pola ure kulture'.