'MOJ SIN MALO SPORIJE HODA'

Dodjelom nagrada završeni Dani satire

18.06.2012 u 10:42

Bionic
Reading

Predstava 'Moj sin samo malo sporije hoda' u režiji Janusza Kice i izvedbi Zagrebačkog kazališta mladih osvojila je Zlatni smijeh, veliku nagradu Večernjeg lista za najbolju predstavu u cjelini 36. dana satire Fadila Hadžića, koji su završili dodjelom nagrada u Satiričkom kazalištu Kerempuh

Ta predstava dobila je još četiri Zlatna smijeha, Kica je nagrađen za režiju, autor Ivor Martinić za tekst, Ksenija Marinković za glavnu žensku ulogu Mije, dok je Krešimir Mikić nagrađen za ulogu Mihaela. Nagrada 'Ivo Serdar' za ulogu najbolje prihvaćenu od publike pripala je Doris Šarić Kukuljici za ulogu Ane, također iz predstave 'Moj sin samo malo sporije hoda'.

Glavnu nagradu za mušku ulogu 'Mladen Crnobrnja Gumbek' dobio je Rakan Rushaidat za ulogu u predstavi 'Ja, tata!' Bjarnija Haukara Thorssona u režiji Borisa Kovačevića i izvedbi Teatra Exit.

Nagrada Sabrija Biser mladom glumcu za uspjelo interpretiranu ulogu karakterne komike pripala je Filipu Križanu za uloge Momka, Mladića i Tina Latina u predstavi 'Prolazi sve' Dubravka Mihanovića u režiji Olivera Frljića i izvedbi Gradskog dramskog kazališta Gavella.

Osim Krešimiru Mikiću, dodijeljene su još četiri ravnopravne glumačke nagrade.

Dobili su ih Olivera Baljak za ulogu 'Depresije' u predstavi 'Dabogda te majka rodila' u režiji Tatjane Mandić Rigonat i izvedbi HNK Ivana pl. Zajca Rijeka, Hrvatske drame i HKD Teatra Rijeka, Jelena Miholjević za ulogu Franje Rožić te Dijana Vidušin za uloge Druge trudnice, Maje, Kate i Saške u predstavi 'Prolazi sve' u režiji Olivera Frljića i izvedbi kazališta Gavella te Mario Mirković za ulogu Francisa u predstavi 'Krletka' u režiji Krešimira Dolenčića i izvedbi Satiričkog kazališta Kerempuh.

Posebna priznanja Zlatni smijeh osvojili su Irma Omerzo za koreografiju predstave 'Prolazi sve' u režiji Olivera Frljića i izvedbi kazališta Gavella, Olja Lozica, autorica i redateljica predstave 'Prasac koji gleda u sunce', koja je nagrađena za odvažno kazališno istraživanje, dok je za hrabro preispitivanje identiteta nagrađena predstava 'Pismo iz 1920.' u režiji Olivera Frljića i izvedbi Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

O nagradama je odlučivao Ocjenjivački sud u kojemu su bili Dora Ruždjak Podolski, Vilim Matula i Bojana Radović.

Od 1. lipnja na tradicionalnom festivalu Satiričkog kazališta Kerempuh, koji od ove godine nosi naziv 'Dani satire Fadila Hadžića', prikazano je deset komediografskih i satiričkih djela koja su se, po izboru kazališnog kritičara Hrvoja Ivankovića, bavila raznim oblicima obiteljske disharmonije