MALA PERFORMERSKA SCENA

Dobra godina za ljubitelje cirkusa

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 22.12.2011 15:53
  • Objavljeno 22.12.2011 u 14:44
Red Room Hamish-Denis_photo_by_Tea_Gabud

Red Room Hamish-Denis_photo_by_Tea_Gabud

Izvor: Promo fotografije / Autor: Tea Gabud

Unatoč skromnim sredstvima, ljubitelji cirkusa i kabareta i ove su godine imali prilike uživati u bogatom programu. Iz udruge Mala performerska scena objavili su 'cirkusku bilancu' te nagovijestila još jednu zanimljivu godinu
mala performerska scena

mala performerska scena

Izvor: Promo fotografije / Autor: mala performerska scena

Listopad je obilježilo održavanje sedmog izdanja Festivala novog cirkusa koji se još jednom pokazao kao miljenik domaće publike. U sklopu evaluacije koju Festival redovito provodi anketne upitnike prosječno je ispunio svaki peti posjetitelj, a od onih koji su izrazili stav o izboru predstava na ovogodišnjem festivalu, čak 97,7 posto izjasnilo se posve ili uglavnom zadovoljnima. Prema istraživanju, tipičan posjetitelj sedmog Festivala novog cirkusa star je između 25 i 40 godina, stalno je zaposlen ili studira, a na festival dolazi s prijateljima ili partnerom.

Od ostalih projekata Male performerske scene u 2011. godini treba istaknuti djelovanje Cirkuskog informacijskog centra, kao jedinog regionalnog arhiva posvećenog cirkuskim umjetnostima. Centar je publicirao redoviti mjesečni cirkuski newsletter, organizirao filmski ciklus Cirkuskih srijeda te prvi Ringišpil, izvedbeno natjecanja domaćih cirkuskih i kabaretskih performera, na kojem je pobjedu odnio riječki hulahoper Marko Kalc.

Mala performerska scena kreativni je producent Red Rooma, hvaljenog domaćeg kabarea s međunarodnim postavom. Nakon svibanjskih i listopadskih izvedbi u Zagrebu, Red Room priprema europska gostovanja u 2012. godini.

Godinu na izmaku obilježilo je i izdavanje prve hrvatske cirkuske edicije u nakladi Male performerske scene - knjige 'Žene & Cirkus'.

Da će i sljedeća godina bit zanimljiva nagoviješta najava novog prezentacijskog programa Male performerske scene pod nazivom Freaky Friday. U sklopu njega će u Pogonu Jedinstvo, počevši već sa siječanjskim petkom trinaestim, gostovati najuspješnije svjetske sideshow skupine tijekom cijele godine.

Informacije o programima potražite na internetskoj stranici.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi