23. srpanj

Depeche Mode rasprodali zagrebačku Arenu, stigle važne smjernice za koncert

21.07.2023 u 12:42

Bionic
Reading

Britanska grupa Depeche Mode nastupit će u nedjelju, 23. srpnja u rasprodanoj zagrebačkoj Areni, u sklopu velike svjetske turneje Memento Mori Tour, na kojoj uz brojne hitove izvode i pjesme sa svog novog, istoimenog, 15. studijskog albuma

U očekivanju benda koji je dosad prodao više od 100 milijuna albuma i svirao ispred više od 35 milijuna obožavatelja organizatori su objavili najvažnije smjernice za dolazak na zagrebački koncert.

Vrata Arene službeno se otvaraju u 18 sati, kao predgrupa svira britanski ambijentalni trip-hop sastav HÆLOS, a Depeche Mode na pozornicu izlazi u 19 sati i 45 minuta.

Zabranjeno je imati torbe veće od A4 formata, preporučuju se manje clutch torbice i slično. Strogo je zabranjeno snimanje audio/video zapisa te unošenje kamera, boca i limenki, laserskih uređaja, hrane, novčanika na lancu, remenja i nakita sa šiljcima, kišobrana, tableta i bilo kakve vrste stolaca.

S obzirom na to da se grupa zalaže za zelenu budućnost, mole posjetitelje da prilikom dolaska i odlaska koriste javni prijevoz te da se pobrinu za odvajanje i reciklažu otpada u dvorani, objavila je agencija XOXO.

Od originalnog postava na svoj peti koncert u Hrvatskoj stižu Dave Gahan i Martin Gore.

The Memento Mori Tour

The Memento Mori Tour njihova je devetnaesta turneja i prva nakon više od pet godina. Počela je krajem ožujka u sjevernoameričkim arenama, dva mjeseca kasnije nastavila se u Europi, a s dodanih tridesetak datuma produžena je i na iduću godinu, pa će bend održati ukupno 110 koncerata.

Album "Memento Mori" nastavak je hvaljenog "Spirita" iz 2017., koji je dosegao broj 1 u jedanaest zemalja i ušao među prvih pet na glazbenim ljestvicama u više od 20 zemalja.

Na albumu su počeli raditi tijekom pandemije, pa su njegove teme izravno inspirirane tim vremenom, a nakon smrti klavijaturista Andyja Fletchera prije nešto više od godinu dana odlučili su nastaviti jer su, rekao je najavljujući album Martin Gore, sigurni da bi i on želio, što projektu daje dodatnu razinu značenja.