CIKLUS MALIH RADIOFONIJSKIH IZVEDBI

Četvrti 'Plan za bijeg' donosi posvetu novinaru Anti Perkoviću

  • Autor: T.Ba.
  • Zadnja izmjena 25.10.2017 10:59
  • Objavljeno 25.10.2017 u 08:56
Plan za bijeg

Plan za bijeg

Izvor: Promo fotografije / Autor: Multimedijalna koliba

U sklopu četvrtog ciklusa malih radiofonijskih izvedbi u trajanju do 30 minuta, Plan za bijeg, koji organizira Multimedijalna koliba, program će se održati 27. listopada u zagrebačkom studiju Chekhov te 4. studenoga u Kinu Kinoteka

Plan za bijeg je ciklus malih radiofonijskih izvedbi u kojem su razni autori i izvođači svake godine pozvani istražiti područje susreta radija i scenske izvedbe uživo u trajanju do 30 minuta. Umjetničke voditeljice programa Radiofonijskog teatra Multimedijalne kolibe su Pavlica Bajsić Brazzoduro, radijska i kazališna autorica te Ljubica Letinić, radijska autorica i novinarka.

'Ne mogu nastaviti. Nastavit ću'

'Ne mogu nastaviti. Nastavit ću'

Izvor: Promo fotografije / Autor: plan za bijeg

U programu četvrtog Plana za bijeg 27. listopada u 20 sati u Studiju Chekhov Marija A. Šegvić izvodi 'Ne mogu nastaviti. Nastavit ću', prema motivima romana Samuela Becketta 'Neimenjivi'. Režiju potpisuje Hrvoje Korbar, a dramaturgiju Sunčica Sodar.

Nakon toga slijedi 'Porculan' prema tekstu Dubravka Mihanovića i u režiji Mislava Brečića. Izvode ga Zrinka Simicic Mihanović i Stanislav Kovačić, a glas daje Rakan Rushaidat.

'Porculan'

'Porculan'

Izvor: Promo fotografije / Autor: Plan za bijeg

'Minijatura za plesačicu i glazbenika, 'Porculan' kao tekst traži put između poetizirane proze, biografskog zapisa i putopisa. I ne pronalazi ga. Ono najintimnije, kao i uvijek, ne događa se u rečenicama, već u pukotinama između izgovorenih riječi, viđenih gradova, utisnutih dojmova i potisnutih osjećaja', navodi se u najavi izvedbe.

'Glazbodram' u trajanju od 20 minuta na programu je 4. studenoga u 18 sati u Kino Kinoteci i ulaz je besplatan. Zvukolovci su Franka Meštrović, Adriana Kramarić i Maro Market, troje radijskih glazbenih dramaturga koji, prema riječima organizatorica, pristupaju radijskim emisijama kao akustičkom i asocijativnom materijalu za novu glazbeno-scensku partituru koja omogućava radiju izlazak iz kutije.

Glazbodram

Glazbodram

Izvor: Promo fotografije / Autor: Photo:Krasnodar

Iste večeri, u trajanju od 22:46 minuta, u programu četvrtog Plana za bijeg je i 'Monostage: hommage Anti Perkoviću', savjetniku ovog ciklusa, novinaru, glazbeniku, publicistu, performeru i radijskom autoru koji je preminuo u ovome ožujku.

Ante Perković

Ante Perković

Izvor: Promo fotografije / Autor: Plan za bijeg

Dramaturgiju posvete Anti Perkoviću potpisuje Sunčica Sodar, dok je Nenad Sinkauz zaslužan za tonsku obradu ulomaka. 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!