NAGRADNJAČA

Božićni koncert u Lisinskom

17.12.2012 u 11:27

Bionic
Reading

U petak, 21. prosinca Zagrebačka filharmonija održat će svoj tradicionalni božićni koncert naziva 'Gloria' u sklopu Bijelog ciklusa. Predblagdansko raspoloženje izmamljuje ono najsrdačnije i najtoplije iz ljudskog duha, a u kombinaciji sa zvucima orgulja i sakralne glazbe u božićnu će priču uvesti i one koje taj duh još nije obuzeo. A mi smo pripremili dvije ulaznice za jednog čitatelja/čitateljicu.

U petak navečer na velikoj sceni dvorane Lisinski očekuju nas četiri sjajna vokalna solista: sopranistica Jeanette Roeck, altistica Martina Gojčeta-Silić, tenor Tomislav Mužek, bas Matija Meić, a pridružit će im se i članovi Akademskog zbora Ivan Goran Kovačić pod vodstvom sjajnog maestra Leopolda Hagera. Maestro Hager, kojeg uvijek rado vidimo na zagrebačkoj koncertnoj pozornici, ovaj se put pojavljuje ne samo u svojoj dobro poznatoj ulozi dirigenta, nego i solista na orguljama. Sjajan u svakoj glazbenoj ulozi, nesumnjivo će pridonijeti svečanoj atmosferi koncerta i same prigode u kojoj Zagrebačka filharmonija, na način na koji to najbolje zna, svojoj dragoj publici želi sretne i vesele blagdane.

Ova predblagdanska večer započet će 1. koncertom za orgulje u g-molu Georga Friedricha Händela u kojem će publika imati prilke vidjeti maestra Hagera i u sviračkim vodama, ovog puta na orguljama. Nastavit će se Gloriom u D-duru za sole, zbor i orkestar Antonia Vivaldija, a završiti veličanstvenom Krunidbenom misom u C-duru Wolfganga Amadeusa Mozarta.

Koncert se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske dr. Ive Josipovića kao podrška Zakladi za Sveučilište i stipendiranje Ivo Andrić - Vladimir Prelog Hrvatskog kulturnog društva Napredak s kojim Zagrebačka filharmonija njeguje dugu i uspješnu suradnju.

Iz Zagrebačke filharmonije najavljuju svečanu glazbenu večer za dobro božićno raspoloženje, a za samo tjedan dana, u petak 28. prosinca, očekuje nas još jedan blagdanski koncert, ovaj put ususret Novoj godini – ispratimo Staru godinu uz zvuke valcera, plesa i druženja na tradicionalnom Filharmonijskom balu Zagrebačke filharmonije.

Dvije ulaznice za koncert je osvojila Željka Prga

Ulaznice se podižu na PRESS pultu u KD Vatroslava Lisinskog, na dan koncerta od 18:30 do 19:15h, uz predočenje osobne iskaznice.