OD 17. DO 21. SVIBNJA

Bojan Kanjera na platformi Producers on the Move 2021.

10.05.2021 u 10:49

Bionic
Reading

Organizacija European Film Promotion (Europska filmska promocija) odabrala je hrvatskog producenta Bojana Kanjeru za sudjelovanje na platformi Producers on the Move, koja će se održati online

Platforma, namijenjena europskim producentima čije su karijere u usponu, inače se održava u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu, no zbog odgode festivala do srpnja realizira se samostalno, izvijestio je u ponedjeljak Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).

Organizacija European Film Promotion (Europska filmska promocija), koja okuplja nacionalne filmske centre i agencije za promociju i promidžbu iz 37 europskih zemalja, svake godine odabire dvadesetak producenata za sudjelovanje na platformi Producers on the Move na temelju njihovih, već priznatih, radova i međunarodnih koprodukcija.

Kanjera je odabran zahvaljujući uspješnom producentskom opusu te radu na višestruko nagrađivanim filmovima "Mater" Jure Pavlovića, "Lada Kamenski" Sare Hribar i Marka Šantića te na mnogim uspješnim hrvatskim koprodukcijama od kojih je najzvučnija "Tiny Tim: King for a day" Johana von Sydowa.

Na stranicama EFP-a, navodi se i njegov rad na projektima u razvoju: "A šta sad, a šta tad" Borisa Mitića (hrvatsko-srpsko-francuska koprodukcija u fazi razvoja), "Šesti autobus" Eduarda Galića (u fazi postprodukcije) te "Sama ću" Zvonimira Munivrane (u fazi predprodukcije).

"Velika je čast biti odabran u tako prestižan krug producenata iz cijele Europe i dobiti priliku za stvaranjem novih kontakata, ne samo s kolegama producentima, već i nekim od najbitnijih aktera u industriji", rekao je Kanjera. Izrazio je uvjerenje da će svi projekti na kojima radi uvelike imati koristi od jedne takve platforme koja kroz kratak, ali intenzivan, period omogućava izravno umrežavanje i spajanje kolega diljem Europe.

Sonja Heinen, direktorica EFP-a, rekla je da su, kao i prošle godine, program odlučili prebaciti u digitalni prostor jer je to vrlo dobro funkcioniralo, a važno im je da sudionicima pruže osjećaj da planovi ne ovise o razvoju pandemije.

Sudionike očekuju predavanja, radionice, pitchinzi i sastanci ‘jedan na jedan’ s filmskim ekspertima te im se pruža mogućnost da dobiju prostor za promociju u međunarodnom industrijskim publikacijama.

Kroz program je dosad prošlo 444 producenata, od kojih su mnogi postali međunarodno priznati filmaši, te čak i dobitnici Oscara, a prošle godine, u programu je sudjelovao hrvatski producent Danijel Pek.

Bojan Kanjera sudjelovao je dosad u raznim međunarodnim edukativnim programima kao što su EAVE – Producers workshop 2019. i Marketing Workshop 2013., Torino Film Lab, MAIA program, Eurodoc.

Od 2011. do 2014. radi u produkcijskoj kući Aning Film, nakon čega osniva vlastitu produkcijsku kuću Peglanje snova te u suradnji s produkcijskom kućom Sekvenca.